«Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας» με τους θεσμούς, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε στη λογική της πραγματικότητας, τι μπορεί να γίνει τώρα στη βάση του προγράμματος».
«Ούτε να παραδοθεί θέλει η κυβέρνηση ούτε συνθήκες ρήξης θέλει, θέλει να βρεθεί ο κοινός τόπος για το κοινό εθνικό συμφέρον. Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά, θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία χωρίς βάρη στις πλάτες των πιο φτωχών και να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας της αγοράς» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να δοθεί πίσω στην Ελλάδα το 1,2 δισ. ευρώ που επιστράφηκε κατά «λάθος», όπως τόνισε με νόημα, στον EFSF, αλλά και το 1,9 δις που χρωστά η ΕΚΤ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για επανεκκίνηση της οικονομίας.

