Ο «Γυάλινος κόσμος», η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, μετά τη μικρή διακοπή που κρίθηκε αναγκαία λόγω ασθένειας της πρωταγωνίστριας Μπέττυς Αρβανίτη.

Το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς σηματοδοτεί την πρώτη συνάντηση της Μπέττυς Αρβανίτη με έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καραντζά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Γυάλινος Κόσμος» γράφτηκε το 1944 και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Civic στο Σικάγο. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός συγγραφέας σε πολλά από τα έργα του ενσωματώνει στοιχεία της δικής του προσωπικής ζωής κι εκείνης των παιδικών του χρόνων με την οικογένειά του. Ο «Γυάλινος Κόσμος» θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό του.

«Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης που σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογό του. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να αντιμετωπίσουν ξανά το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο- ευτυχέστερο – παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο. Με αυτήν τη δομή και με πολύ καινοτόμες- ακόμα- σκηνικές επιλογές ο Ουίλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστατο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου. Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης» σημειώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς.

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανιτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου και Έκτορας Λιάτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μετάφραση υπογράφει ο Αντώνης Γαλέος, τα σκηνικά επιμελείται η Ελένη Μανωλοπούλου, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τη μουσική ο Κορνήλιος Σελαμσής και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR & στο ταμείο του θεάτρου τηλ. 210.8838727.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης