Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων του 2020 αποφεύγοντας μία λαμπρή τελετή απονομής, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η επαγγελματική ένωση αποκάλυψε τα ονόματα των νικητών σχεδιαστών με ένα βίντεο στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της, RUNWAY360.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απονομή των βραβείων του Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 8 Ιουνίου, όμως λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Αν και οι υποψήφιοι της φετινής χρονιάς ήταν στην πλειοψηφία τους λευκοί, τρεις μαύροι σχεδιαστές -ο Kerby Jean-Raymond του brand Pyer Moss, ο Telfar Clemens του brand Telfar και ο Christopher John Rogers- πήραν τα έπαθλα στο 50% των κατηγοριών των βραβείων.

 Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία 39 χρόνων του CFDA που την ομάδα των νικητών χαρακτηρίζει πολυμορφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jean-Raymond κέρδισε στην κατηγορία Αμερικανός Σχεδιαστής Αντρικής Σειράς, ενώ ο Clemens τιμήθηκε με το βραβείο Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς για τις τσάντες με τα λογότυπα του Telfar, οι οποίες έχουν γίνει πολιτιστικό φαινόμενο από μόνες τους.

Ο Christopher John Rogers εξασφάλισε το βραβείο Αναδυόμενος Σχεδιαστής της Χρονιάς. Ο Pierpaolo Piccioli του Valentino απέσπασε το βραβείο Διεθνής Σχεδιαστής Γυναικείων Συλλογών και το αντίστοιχο βραβείο Ανδρικών Συλλογών απονεμήθηκε στον Kim Jones του Dior.

 Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας και προεδρεύων του CFDA, Tom Ford ανακοίνωσε τους νικητές στο βίντεο που έκανε πρεμιέρα στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του CFDA, Runway360. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν τη δεύτερη ημέρα της πολυαναμενόμενης Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, η διάρκεια της οποίας περιορίστηκε εφέτος μόνο σε τέσσερις ημέρες.

 «Οι νικητές θα ενταχθούν στην ελίτ λίστα των πιο ταλαντούχων Αμερικανών σχεδιαστών μόδας» τόνισε ο Tom Ford ανακοινώνοντας επίσης τους σπουδαστές που θα λάβουν υποτροφίες του CFDA.

Οι νικητές των βραβείων μόδας CFDA 2020:

Αμερικανός Σχεδιαστής/Αμερικανίδα Σχεδιάστρια Γυναικείας Σειράς: Gabriela Hearst

Αμερικανός Σχεδιαστής Ανδρικής Σειράς: Kerby Jean-Raymond, Pyer Moss

Αμερικανός Σχεδιαστής Αξεσουάρ: Telfar Clemens, Telfar

Αμερικανός Aναδυόμενος Σχεδιαστής Της Χρονιάς: Christopher John Rogers

Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς Γυναικείων Συλλογών: Pierpaolo Piccioli, Valentino –

Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς Ανδρικών Συλλογών: Kim Jones, Dior

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης