Ο Justin McGuirk, επικεφαλής επιμελητής στο Design Museum, μίλησε με τον Ai Weiwei για τη «Making Sense», την πρώτη έκθεση στην οποία ο Κινέζος καλλιτέχνης εστιάζει στο ντιζάιν και η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου. Στη συζήτηση, η οποία βιντεοσκοπήθηκε στο μουσείο του Λονδίνου, ο Ai Weiwei είπε ότι η έκθεση εξερευνά ποικιλοτρόπως το ντιζάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι, με όρους του συνολικού θέματος του ντιζάιν, πρόκειται για ένα πολύ μοναδικό show» είπε και εξήγησε ότι η έκθεση έχει να κάνει με «το πώς εμείς οι άνθρωποι προχωρούμε σε ορισμούς για τη ζωή μας, τις αναμνήσεις μας καθώς και το πώς οι ενέργειές μας στο ντιζάιν σχετίζονται με το παρελθόν μας, την ιστορία μας και επίσης με τα τρέχοντα προσωπικά ή πολιτικά ζητήματα».

«Ως καλλιτέχνης ή ακόμη και ως στοχαστής, είμαστε προϊόντα των καιρών» τόνισε. «Θα μπορούσε να είναι πολιτικοί, φιλόσοφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες βεβαίως ή, αρχιτέκτονες και γραφίστικοι ντιζάινερ και ντιζάινερ μόδας – οποιοσδήποτε που θέλει να δώσει μια νέα ερμηνεία στη βάση της γνώσης του/της. Αυτό είναι το ντιζάιν» πρόσθεσε. «Ο πιο σημαντικός παράγοντας στο ντιζάιν είναι ο χρόνος και ο τόπος» συνέχισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ιστορικού πλαισίου στο ντιζάιν.

Η ««Making Sense» σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το σύνολο των έργων εκτίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ, σύμφωνα με τον Ai Weiwei, η πλειονότητα των έργων εκτίθεται για πρώτη φορά σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης