Στα 83 της χρόνια έφυγε από τη ζωή, η Νταίζη Μαυράκη, η πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο.
Η Ελληνίδα καλλονή με καταγωγή από την Κρήτη, είχε περάσει στα Χανιά τα παιδικά της χρόνια πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η Νταίζη Μαυράκη θα ταφεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στα 17 της μόλις χρόνια, η καλλονή Νταίζη Μαυράκη έφτασε στην κορυφή του κόσμου της ομορφιάς. Για μία ψήφο δεν εξελέγη Μις Υφήλιος ενώ γύρισε την πλάτη στις προτάσεις για καριέρα στο Χόλιγουντ.

Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία

Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θείος της 17χρονης Νταίζης Μαυράκη έστειλε φωτογραφία της στην εφημερίδα «Έθνος» που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό και αμέσως την κάλεσαν να περάσει από την επιτροπή. Τότε, η Νταίζη Μαυράκη ήταν μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.

Η επιτροπή επέλεξε συνολικά 11 κοπέλες και φυσικά η όμορφη Κρητικοπούλα ήταν ανάμεσά τους. Μάλιστα, η Μαυράκη, που πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι» ήταν ένα από τα φαβορί μεταξύ των Βιργινία Πετιμεζάκη, η Ρεγγίνα Μπέρτου και η Χαρούλα Γεωργατζά.

Εξαδέλφη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τη mixanitouxronou η Νταίζη Μαυράκη, που κέρδισε πανηγυρικά τον διαγωνισμό, με το ψευδώνυμο Ακρωτήρι ήταν εξαδέλφη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στα εν λόγω καλλιστεία μάλιστα, ο νεαρός τότε βουλευτής Μητσοτάκης γνώρισε την Μαρίκα Γιαννούκου, κόρη εύπορης οικογένειας και μετέπειτα σύζυγό του. Ο διαγωνισμός είχε τεράστια αίγλη. Παρουσιαστές ήταν η Μέλινα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Παρόντες, ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί.

Η Μαυράκη κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και την ώρα της στέψης της ακουγόταν το τραγούδι του Μίμη Τραϊφόρου «Όμορφη μου Ελληνίδα».

Όπως αναφέρει η mixanitouxronou, η νεαρή ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη β’ αναπληρωματική Μις Υφήλιος, χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.

Μετά το τέλος των καλλιστείων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της και επέστρεψε στην Ελλάδα. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια». Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία.


Στην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη Μαυράκη

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό. Απέκτησε δύο παιδιά και εγγόνια.

Μάλιστα, στην τελευταία της συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι σχεδίαζε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης