Οι εκδόσεις «Οξύ» παρουσιάζουν το ενδελεχές πόνημα του βραβευμένου δημοσιογράφου Γεώργιου Σαρρή, «Πολιτικές Δολοφονίες στην Ελλάδα»! Εγκλήματα που σκοπό είχαν να αλλάξουν τον κόσμο –και σε μερικές περιπτώσεις το πέτυχαν.

20 + 1 πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν και σημάδεψαν την Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άψυχο κορμί του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια έμελλε να μείνει άταφο επί 20 ολόκληρες ημέρες. Το 1852 οι αρχές καρατομούν τον νεκρό (!) δολοφόνο του υπουργό Παιδείας Νικόλαου Κορφιωτάκη. Θαμώνας χαρτοπαικτικής λέσχης σφάζει τον πρωθυπουργό Θεόδωρο Δηλιγιάννη στα σκαλιά της Βουλής. Το αυτί και η παλάμη του ρακένδυτου δράστη που τραυμάτισε θανάσιμα τον βασιλιά Γεώργιο Α΄ φυλάσσονται σε… μουσείο της Αθήνας! Οι εκτελεστές του Σήφη Βαρδινογιάννη είχαν μεταμφιεστεί σε Γερμανούς στρατονόμους. Ο Χρήστος Λαδάς ξεψύχησε μετά τη ρίψη χειροβομβίδας μέσα στην υπουργική λιμουζίνα, ενώ ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα ενώπιον 180 χωροφυλάκων.

Ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία της βίας με πολιτικό πρόσημο, διαβάζοντας τεκμηριωμένα και με πληρότητα όλα τα στοιχεία των πιο σημαντικών δολοφονιών από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα, έχοντας περάσει λίγα μόλις χρόνια από την πιο πρόσφατη από τις δολοφονίες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εποχή των εγκλημάτων με πολιτικό πρόσημο απέχει αρκετά από το τέλος της.  

Βιογραφία συγγραφέα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γεώργιος Σαρρής εργάζεται ως δημοσιογράφος και με επίκεντρο το πολιτικό ρεπορτάζ.
Έχει εργαστεί σε εφημερίδες (Έθνος της Κυριακής, Παραπολιτικά, Espresso, Εξουσία, Χώρα κ.ά.), τηλεοπτικά κανάλια (OPEN TV, MEGA, ΕΡΤ, Κανάλι 10, Extra Channel 3 κ.ά.), ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ), περιοδικά (All about History, Maxim, Τόλμη κ.ά.) και ιστοσελίδες (newsbeast, parapolitika κ.ά.).
Το 2019 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την ανώτατη δημοσιογραφική διάκριση, το βραβείο Αθ. Μπότση, «για την αντικειμενική και με πληρότητα παρουσίαση ιστορικών πολιτικών θεμάτων», ενώ την περίοδο 2020-2021 παρουσίαζε την αφιερωματική σειρά ντοκιμαντέρ του OPEN TV «…και εγένετο Ελλάς, 1821-2021», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ φοιτά και στο μεταπτυχιακό του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πρόγραμμα της Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Στοιχεία έκδοσης
Συγγραφέας: Γεώργιος Σαρρής
Τιμή: €14,90

Ημερομηνία Έκδοσης: Μάιος 2021
Αριθμός σελίδων:256
Διαστάσεις:14 x 21
Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Κεντρική διάθεση

Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Εμπεδοκλέους 28 & Σουρή 20, 12131 Περιστέρι
Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: contact@brainfood.gr / www.brainfood.gr

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης