Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ο μεγαλύτερος των αδελφών Marsalis και μία μεγάλη μουσική προσωπικότητα της σύγχρονης εποχής και της τζαζ είναι ο πολυβραβευμένος με 3 Grammy συνθέτης και σαξοφωνίστας Branford Marsalis.
Γεννημένος το 1960 στη Ν. Ορλεάνη, στην πόλη που όλοι λένε γεννήθηκε η τζαζ, ο Branford ξεκίνησε την μεγάλη πορεία του παίζοντας στο πλευρό του Art Blakey άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο και συνέχισε με τη μπάντα του Lionel Hampton και του Clarke Terry. Από τα τέλη του ΄81 θα βρεθεί με τον επίσης διάσημο αδελφό του Wynton στην περιοδεία του Herbie Hancock στην Ιαπωνία.
Αυτή η συνεργασία χάραξε το δρόμο για τη δημιουργία του Wynton Marsalis quintet και στο οποίο ο Branford θα επικεντρωθεί στο σοπράνο και το τενόρο σαξόφωνο. Για τέσσερα χρόνια έπαιξε με τον αδελφό του, αλλά ο πρώτος του προσωπικός δίσκος το ’85 άνοιξε οριστικά το δρόμο στο να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του ως μία ολοκληρωμένη μουσική ιδιοφυία.
Αυτό το ταλέντο τράβηξε το ενδιαφέρον του Miles Davis και αργότερα του Dizzy Gillespie και του Sonny Rollins με τους οποίους συνεργάστηκε. Πρωτοπόρος σε όλα ο Branford το ’94 δημιουργεί το Buckshot LeFonque, ένα project που ενσωμάτωνε για πρώτη φορά στην τζαζ, το hip-hop, την rock και παρουσιαζόταν με DJ στην σκηνή.
Η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Sting βέβαια είναι εκείνη που τον καθιέρωσε παγκοσμίως και σε κοινό εκτός της τζαζ σκηνής.
Όμως ο Marsalis δεν μένει στις δάφνες αυτές, το ενδιαφέρον του για την κλασική και τη σύγχρονη μουσική τον φέρνει να συνεργάζεται ως σολίστ με διάσημες ορχήστρες όπως του Detroit, του Chicago, του Düsseldorf, ενώ πρόσφατα με την Philarmonia Brasileira παρουσίασε τη μουσική του Villa Lobos.
Με το διάσημο κουαρτέτο του, αλλά και άλλους μουσικούς θα κάνει 26 προσωπικά άλμπουμ ενώ θα συμμετάσχει ή θα κάνει την παραγωγή δεκάδων άλλων, παίζοντας στις σπουδαιότερες αίθουσες του κόσμου.
Τη μουσική του Marsalis διακρίνει- εκτός από τη μοναδική δεξιοτεχνία – η ευρηματικότητα, η ποιότητα και η δυνατότητα να διεισδύει με ευκολία σε όλα τα είδη μουσικής έκφρασης. Πολλοί πιστεύουν ότι μουσικά θεωρείται ένας από τους «αποστόλους» της κληρονομιάς του John Coltrane και αυτό μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί.
Ο Branford Marsalis με το συναρπαστικό κουαρτέτο του επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα και στο θέατρο «Παλλάς», σε μία μοναδική παράσταση.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 40,50,55, 60, 65, 70€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12:00-20:00
και τις ημέρες των παραστάσεων 9.00 – 21.00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : http://www.ellthea.gr


