Σειρά ατομικών ρεσιτάλ θα πραγματοποιήσει η αξιόλογη Ελληνίδα πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου τον Μάρτιο 2009 στην Αίγυπτο.
Στις 26 Μαρτίου θα εμφανιστεί στην Όπερα της Αλεξάνδρειας, στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 28 Μαρτίου θα εμφανιστεί στην Όπερα του Καϊρου, στις 8.30 μ.μ.
Οι εμφανίσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Καϊρου, Δρ. Μοχάμαντ Χάμντι, του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου στην Αθήνα, καθώς επίσης με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, J. Haydn, S. Rachmaninoff, A. Ginastera, καθώς επίσης συνθέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων συνθετών, όπως Μ. Χατζιδάκι, Ι. Κωνσταντινίδη, G. Abdel-Rahim, τιμώντας έτσι αυτή την καλλιτεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.
Η πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει σόλο αλλά και μουσικής δωματίου συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί στον ελλαδικό χώρο επιτυχώς με Πρεσβείες, όπως την Αμερικανική, Ιταλική, Ελβετική, Αιγυπτιακή, και Σέρβικη (υπό την αιγίδα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Γιουγκοσλαβίας).

