Η Ρεβάνς στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η Ρεβάνς στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στη Μουσική σκηνή Σφίγγα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου - cd «Οι κύκλοι των πουλιών» σε ποίηση της Μαρίας Συτμαλίδου από τη Ρεβάνς. Θα ακουστούν ζωντανά τα τραγούδια του άλμπουμ και το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από ανέκδοτα τραγούδια της Ρεβάνς καθώς και από επιλεγμένες διασκευές με το ηχητικό ύφος του συγκροτήματος. Τη βραδιά θα προλογίσει η Μαρία Συτμαλίδου. H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Ρεβάνς είναι ένα μουσικό συγκρότημα το οποίο κλείνει μέσα του χρόνια προσωπικής και καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης. Οι ρίζες της φτάνουν μια δεκαετία πίσω καθώς η ιδέα άρχισε να ζυμώνεται από τον Αστέρη Κωνσταντίνου και τον Χρήστο Ελ. Παπαδόπουλο την περίοδο που ήταν συμφοιτητές στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέχρι που τον χειμώνα του 2017 άρχισαν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της. Οι πρόβες άρχισαν, το πρωτότυπο μουσικό υλικό επιλέχθηκε, η μουσική παρέα ολοένα και μεγάλωνε, και κάπως έτσι άρχισαν οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκαν σε όλη την Ελλάδα

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια καλλιτεχνικής συμπόρευσης, η Ρεβάνς κάνει την είσοδό της στη δισκογραφία μελοποιώντας την ποιήτρια και συγγραφέα Μαρία Συτμαλίδου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι και το βιβλίο-cd με τίτλο «Οι κύκλοι των πουλιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Μουσικές που ζωγραφίζουν σε καμβά τα τοπία του λόγου και λόγος που αποτυπώνει με μουσικότητα αληθινές ιστορίες ανθρώπων, είναι τα στοιχεία που συνδιαλέγονται και συνθέτουν την ατμόσφαιρα του έργου.

Εκεί που το τζαζ κλαρινέτο συναντάει το κλαρίνο και η παράδοση συναντάει το βρυχηθμό της ηλεκτρικής κιθάρας, μια ανατολίτισσα νοσοκόμα αποχαιρετάει τον αγαπημένο της, ένας μυστηριακός άντρας βαδίζει πάνω στα σκόρπια κίτρινα φύλλα, μια άστεγη γυναίκα προφητεύει το μέλλον, ένας μοναχικός άνθρωπος φεύγει από τη ζωή χωρίς να τον αναζητήσει κανένας, ένα μοιρολόι φάντασμα τρυπώνει στο άδειο δωμάτιο, ένα κωφό παιδί τραγουδάει και ξυπνάει την πολιτεία της σιωπής και ένας ραψωδός γυρίζει από τόπο σε τόπο ρωτώντας αν το ταξίδι μετριέται με την απόσταση.

Με τη Ρεβάνς παίζουν οι μουσικοί:

Αστέρης Κωνσταντίνου: ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, τραγούδι

Δημήτρης Κύρου: ηλεκτρική κιθάρα

Κώστας Παπαδόπουλος: πιάνο

Έβρος Βοσκαρίδης: βιολί

Χρήστος Θωμαΐδης: ηλεκτρικό μπάσο

Στέργιος Κόιας: τύμπανα

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Αστέριος Πούφτης: τσέλο

Συμμετέχει στο τραγούδι η Ναταλία Λαμπαδάκη

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλ. κρατήσεων: 211-4096149 και 6987-844845

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 14:40