«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» στον «Παρνασσό»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 12:20
«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» στον «Παρνασσό»
Μεγάλη συναυλία από την εθελοντική οργάνωση Lions του Θέματος 117Α (Νοτίου Ελλάδος και Νήσων) στην οποία παρουσιάζεται το έργο της Πηγής Λυκούδη στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα).

«Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας, καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δ.Σαββόπουλος, Σ.Κουγιουμτζής κ.α.

Η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της Έρας Σαββαΐδου.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ. Σουρή, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου , Γ. Ιωάννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς, Θ. Σάλτα, Π. Λυκούδη και Ν. Κανέλλη - Ξ. Δικαίου.

Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιο μου κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίου – Πόθου. Ερμηνεύουν εκτός από την Alexandra Gravas, και ακόμα δύο ερμηνευτές της νέας γενιάς η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions. Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες που θα διατεθούν προς πώληση για τον ίδιο σκοπό.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 ώρα 19:00

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 12:21