Η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός της ροκ και σύμβολο της LGBT κοινότητας, Μελίσα Έθεριτζ μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών Συντηρητικών και Προοδευτικών και το φάρμακο που θα σώσει τις ΗΠΑ και τον κόσμο σε συνέντευξή της στο περιοδικό της «Suddeutsche Zeitung».

Το πιο δραματικό γεγονός στην καριέρα της, ήταν το 1993 όταν ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον και σε ένα γκαλά στην Ουάσινγκτον πολλοί ομοφυλόφιλοι εκπρόσωποι των τεχνών εξέφρασαν τη στήριξή τους στον νέο Αμερικανό ηγέτη. Η Μελίσα Έθεριτζ επέλεξε αυτό το πλαίσιο για να πει ανοιχτά ότι είναι λεσβία. Μέχρι τότε αν και ταλαντούχα δεν ήταν επιτυχημένη τραγουδίστρια της ροκ και κιθαρίστρια. Ξαφνικά έγινε πολιτιστικό είδωλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο του 1993 κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της μέχρι τότε, με τίτλο «Yes I Am».

Η Μελίσα Έθεριτζ έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Το νέο της άλμπουμ «The Medicine Show» έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και τις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είχα ποτέ στόχο να γίνω ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την προστασία του περιβάλλοντος. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να γίνω πλούσια και διάσημη σταρ της ροκ. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Όμως έφθασα σε ένα σημείο που έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή και τη σεξουαλικότητά μου. Πριν από αυτό ο κόσμος είχε λάθος εντύπωση για μένα. Οπότε ξαφνικά έγινα ακτιβίστρια, όταν άρχισα να είμαι ο εαυτός μου» τόνισε.

 Η Μελίσα Έθεριτζ παρατήρησε ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν ισχυρή επιθυμία για τραγούδια που μιλούν στις καρδιές και στα πνεύματά τους.

Τη δεκαετία του 1990 το grunge κίνημα έθετε ερωτήματα για πολλά θέματα, όπως για τον υλισμό. Τη δεκαετία που ακολούθησε τα πάντα έγιναν επιφανειακά, αλλά τώρα βγαίνουμε από αυτή τη φάση, παρατήρησε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις ΗΠΑ διεξάγεται μάχη μεταξύ του συντηρητικού και του προοδευτικού στρατοπέδου τόνισε ότι στις εκλογές νίκησε ένας άνδρας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πυροδοτεί τον φόβο των άλλων – των μεταναστών, των εκπροσώπων διαφορετικών θρησκειών, οποιουδήποτε φαίνεται περίεργος στον «λευκό άνδρα».

«Όμως πολλά από αυτά που είναι από καιρό κρυμμένα έρχονται στην επιφάνεια, πολλοί φόβοι και πολλά προβλήματα, όπως ο ρατσισμός στις ΗΠΑ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα προχωρήσουμε και θα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, στις ενδιάμεσες εκλογές, μετά τις οποίες το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι τώρα για πρώτη φορά μια αντανάκλαση της ποικιλομορφίας της χώρας μας. Γνωρίζω ότι ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί πολύ στενά πώς αντιμετωπίζει η δημοκρατία μας αυτή την πρόκληση, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα αντέξει. Εξάλλου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αφορά το πώς μπορούμε όλοι να ζούμε μαζί χωρίς να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον» τόνισε η τραγουδίστρια.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα πήγαινε σε συνάντηση στην περίπτωση που την προσκαλούσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος είναι αντίπαλος της LGBT κοινότητας, της οποίας η ίδια είναι είδωλο, ωστόσο έχει καλέσει και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος στο σπίτι του, η τραγουδίστρια είπε ότι αμφιβάλει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Το γεγονός ότι κάποιος σαν τον Μάικ Πενς, ο οποίος μίλησε ανοιχτά και αποφασιστικά κατά των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας και έχει προκαλέσει τόση ζημία προσκαλεί έναν ομοφυλόφιλο πολιτικό στο σπίτι του εγείρει ερωτηματικά για το τι κρύβει αυτή η κίνηση. Δεν νομίζω να αλλάξει ποτέ άποψη, αλλά πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι καλά για τους ανθρώπους», είπε.

Η Μελίσα Έθεριτζ ρωτήθηκε ακόμη ποιο είναι το φάρμακο που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. «Ριζοσπαστική αγάπη. Ο φόβος και το μίσος κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο, όπως στα τρομερά γεγονότα της Νέας Ζηλανδίας. Με ριζοσπαστική αγάπη, πρέπει να θεραπεύσουμε τον κόσμο και να αναπτύξουμε κατανόηση του τι είναι καλό για την υγεία και την ευτυχία μας. Πρέπει να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί ως κοινωνία και να βρούμε την ενότητα στην ποικιλομορφία» υπογράμμισε.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης