Μία επιπλέον παράσταση για τον «Χορό με τη σκιά μου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 09:30
Μία επιπλέον παράσταση για τον «Χορό με τη σκιά μου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Καθώς τα εισιτήρια για τις πέντε παραστάσεις του «Χορού με τη σκιά μου» έχουν εξαντληθεί, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει την προσθήκη μιας επιπλέον παράστασης την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 18.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Στον «Χορό με τη σκιά μου», ο Κωνσταντίνος Ρήγος δημιούργησε για το Μπαλέτο της ΕΛΣ μια νέα σκηνική μυθολογία πάνω σε τέσσερα εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι: στον «Κύκλο του CNS» η αγριεμένη θάλασσα είναι το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον «Καπετάν Μιχάλη» ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο «Καταραμένο φίδι» η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο «Χαμόγελο της Τζοκόντας», η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο περιβάλλον για τη μοναξιά και την απόγνωση.

Τη χορογραφία και το σκηνικό υπογράφει ο διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος με τη συνεργασία της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια οι Deux Hommes, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας και τα βίντεο ο Βασίλης Κεχαγιάς.

Το μουσικό σύνολο διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Ερμηνεύουν ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης. Με τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τον «Κύκλο Μάνος Χατζιδάκις» επιμελείται καλλιτεχνικά ο Γιώργος Χατζιδάκις.

Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση της 1ης Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει αύριο, Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 9.00, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 09:30