Ο John Malkovich, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, καταφθάνει στη χώρα μας στις 6 Οκτωβρίου με το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ «The Music Critic» που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«The Music Critic»

Ο Σούμαν «απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη», ενώ ο Μπραμς είναι «ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα» και ο Ντεμπυσσύ είναι «έτσι απλά, άσχημος».

Ο Aleksey Igudesman δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες-και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο John Malkovich, με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει τον ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…

Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον John Malkovich συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο διάσημος πιανίστας Hyung-kiJoo.

Η σημαντική αυτή μετάκληση αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συνέχεια των σπουδαίων μετακλήσεων που πραγματοποιεί από το εξωτερικό (Monica Bellucci, Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, Ηρώδειο 2021 κ.ά.) και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της προπώλησης των εισιτηρίων.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης