O Giddes Chalamanda, 92 ετών, διάσημος στο Μαλάουι μουσικός, είναι πλέον σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και άλλες επτά εκατομμύρια στο YouTube και είναι πηγή έμπνευσης για mash-ups και remix, αλλά ο άνθρωπος πίσω από το viral τραγούδι «Linny Hoo» δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα social media. Δεν έχει καν smartphone.
«Έρχονται και μου δείχνουν τα βίντεο στα τηλέφωνά τους, αλλά δεν έχω ιδέα πώς λειτουργούν» είπε στο AFP. «Αλλά μου αρέσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι διασκεδάζουν και ότι το ταλέντο μου τραβάει την προσοχή» δήλωσε ο 92χρονος τραγουδιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Giddes Chalamanda, ο οποίος τραγουδά εδώ και 70 χρόνια, ηχογράφησε το τραγούδι «Linny» ωδή σε μία από τις κόρες του, το 2000. Το 2020, ο καλλιτέχνης της γκόσπελ Patience Namadingo τον προσέγγισε για να ηχογραφήσουν ένα ρέγκε remix με τίτλο «Linny Hoo».

Στο ασπρόμαυρο βίντεο του τραγουδιού ο Giddes Chalamanda, χαμογελαστός είναι με τον Namadingo κάτω από ένα δέντρο έξω από το σπίτι του, ενώ μια ομάδα από γείτονες τους κοιτάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο σύντομα έγινε viral στο YouTube και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο TikTok, όπου έγινε η viral με τους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους remix στο πλαίσιο της πρόκλησης #LinnyHooChallenge.

«Όταν η μουσική του ακούγεται σε ένα κλαμπ ή σε ένα Φεστιβάλ, όλοι αισθάνονται την ανάγκη να χορέψουν» δήλωσε στο AFP ο μουσικός και για πολλά χρόνια συνεργάτης του Giddes Chalamanda,  Davis Njobvu.

Ο Chalamanda είπε ότι δεν έχει ιδέα πώς να εξασφαλίσει δικαιώματα για τις προβολές TikTok, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει να επωφεληθεί οικονομικά από τη νέα του φήμη.

Το τραγούδι είναι γραμμένο στην τσέουα, μια από τις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες του Μαλάουι. Οι στίχοι του «Linny Hoo» είναι μια σύνθεση των στίχων του αρχικού τραγουδιού, στο οποίο ο Chalamanda τραγουδά για ένα «σοφό κορίτσι» που ονομάζεται Linny με στίχους του Namadingo, με αναφορές σε διάφορα θέματα, στον γάμο του και τη μετανάστευσή του στην Αμερική, καθώς και σε παλιές επιτυχίες του Chalamanda.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης