Παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Λουκιανού Κηλαηδόνη την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Λουκιανό Κηλαηδόνη θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μεταξουργείο, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων απουσίας του αγαπημένου καλλιτέχνη, που με το έργο του στιγμάτισε και διαμόρφωσε ολόκληρες γενιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον χώρο που δημιούργησε ο ίδιος με τη σύζυγό του Άννα Βαγενά και στέγασαν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, στο «Μεταξουργείο» του, που τόσο αγαπούσε, διοργανώνεται μια βραδιά μνήμης που θα περιλαμβάνει προβολές σπάνιου αρχειακού υλικού, μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του με τον Μανώλη Φάμελλο και τη Μαρία Κηλαηδόνη, αλλά και την πρώτη παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που είναι βασισμένη στο προσωπικό του αρχείο https://www.loukianoskilaidonis.gr/.  

Την ιστοσελίδα επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα η Γιασεμή Κηλαηδόνη και περιλαμβάνει το σύνολο της καλλιτεχνικής του πορείας, όπως και τη βιογραφία που συνέγραψε η Άννα Βαγενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στη ζωή και στο έργο του καλλιτέχνη μέσα από το προσωπικό του αρχείο, που με σχολαστικό τρόπο συγκέντρωνε ο ίδιος σε όλη του τη ζωή. Για πρώτη φορά αυτό το υλικό θα βρίσκεται συγκεντρωμένο ώστε το κοινό να μπορεί να απολαύσει φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και αναλυτικά όλη τη δισκογραφία του, τη μουσική που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, σημαντικές συνεντεύξεις του, καθώς και τις εμβληματικές συναυλίες του. 

«Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο Λουκιανός μας», λέει η Άννα Βαγενά. «Πέντε χρόνια απουσίας, αλλά και με έναν τρόπο έντονης παρουσίας. Μιας παρουσίας που όσο περνάει ο καιρός θαρρείς πως γίνεται εντονότερη. Όχι μόνο για εμάς την οικογένειά του, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.Tα τραγούδια παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το «Θα κάτσω σπίτι», που έγινε ο ύμνος των lockdown, το «Πού βαδίζουμε κύριοι;», που έχει γεμίσει το Διαδίκτυο με καινούργιες εκδοχές του σε σχέση με τον κορωνοϊό, «Το ματς», «Ο Χατζηπετρής», «Τα νέα μέτρα» και τόσα άλλα. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο Λουκιανός δεν έγραψε ποτέ τραγούδια «αφ’ υψηλού», μίλησε με τα τραγούδια του για όλους εμάς, μαζί με εμάς. Μέσα από το έργο του, το ήθος του, την ίδια την προσωπικότητά του και τη στάση ζωής του ο Λουκιανός είναι και θα παραμείνει παρών και επίκαιρος».

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του ιστοχώρου έγιναν από την εταιρεία Tool (www.tool.gr), ενώ στην επιλογή του υλικού συνεργάστηκαν η Γιασεμή Κηλαηδόνη με την Αφροδίτη Δασκαλάκη. Η δημιουργία της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε με την οικονομική αρωγή του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Ψηφιακό Πολιτισμό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων προστασίας εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19 που ισχύουν για τα θέατρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κυριακή 6/2 από τις 7:00 μ.μ.,
Θέατρο «Μεταξουργείο»,
Ακαδήμου 14, Αθήνα
Τηλέφωνο 210-5234382

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης