«Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του πρώτου μέρους των «Μαθημάτων Πολέμου», της sold-out παράστασης που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και ανέβηκε πρόσφατα στην Αίθουσα «Γιεχούντι Μενουχίν» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται, καθημερινά στις 9 μ.μ.  από τις 7 έως τις 14 Μαΐου -εκτός του Σαββάτου 11 Μαΐου, το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη [Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος είναι  η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Λιγνάδης, Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» του Μάκη Τσίτα

Πρόσωπα διαφορετικού φύλου και ηλικίας, προερχόμενα από τη μικροαστική τάξη, προσπαθούν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν μέσα από τις προσωπικές τους στιγμές ή τις καθημερινές τους ασχολίες. Οι άνθρωποι αυτοί, πότε σε εξωτερικό και πότε σε εσωτερικό χώρο, συνδιαλέγονται με άτομα του περιβάλλοντός τους ή με τον τυχόν διπλανό τους επιχειρώντας μια σύζευξη ουσιαστικής επικοινωνίας, την οποία όμως τις περισσότερες φορές υποδαυλίζουν οι ίδιοι. Τα μονόπρακτα που αποτελούν το έργο θέτουν καίρια ζητήματα τόσο για τις σχέσεις όλων μας μέσα στην κοινωνία, όσο και για το γεφύρωμα της χασματικής ανθρώπινης επαφής.

Συντελεστές:
Κείμενο: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά – Κουστούμια: Λίλη Πεζανού
Μουσική: Νίκος Βασιλείου
Φωτισμοί: Αννα Σμπώκου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιαννακού Ελισάβετ, Δούκα Μαρία-Νεφέλη, Ζάχαρης Τρύφων, Μπιτούνη Ιωάννα, Μαυράκης Νίκος, Παπακώστας Λευτέρης, Παπουτσή Δανάη, Ρόκκος Βαγγέλης, Σαρρή Μυρτώ, Τσικούρας Δημήτρης.

Η παράσταση εντάσσεται στο Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 2018-2020 “Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

7 Μαΐου 2019

Τρίτη

19:3021:30

8 Μαΐου 2019

Τετάρτη

10:0012:00

9 Μαΐου 2019

Πέμπτη

10:0012:00

10 Μαΐου 2019

Παρασκευή

10:0012:00

6 Μαΐου 2019 – 10 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: 210.4143356-7

«Μελάχρα» στο Θέατρο Σταθμός

Η Σοφία Φιλιππίδου σκηνοθετεί το έργο του πρωτεργάτη του νεοελληνικού θεάτρου του 20ου αιώνα Παντελή Χορν, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1909 από τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. 

Η “Μελάχρα”, ένα ποιητικο δράμα στα όρια της άγριας φάρσας με δυνατή πλοκή και συμβολισμούς παρμένους από λαϊκά παραμύθια, διαδραματίζεται σε ένα τσιγγανοχώρι με μάστορες σιδηρουργούς, όπου καταφθάνει ενας περιοδεύων θίασος, με θεατρίνους και παλιάτσους. Στην αλληγορική “Μελάχρα” ο Παντελής Χορν, επηρεασμένος βαθύτατα από τον “Δωδεκάλογο του γύφτου” του Κωστή Παλαμά -που φέτος συμπληρώνει εβδομηντα πέντε χρόνια από το θάνατο του και εκατόν εξηντα πέντε από τη γέννηση του-αναζητά με πάθος την ελευθερία και τα δυσδιάκριτα όρια της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία /δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Φιλιππίδου
Μουσική: Ματούλα Ζαμάνη
Σκηνικά /Κοστούμια: Σοφία Φιλιππίδου
Συνεργάτες σκηνογραφίας: Λία Ασβεστά και Κ.Φ.
Συνεργάτης ενδυματολογικού: Μάγδα Καλορίτη
Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Φωτισμοί: Κώστας Αγγέλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου
Βοηθός σκηνογράφου/ Μάσκες: Γιώργης Παρταλίδης
Αφίσα /σχεδιασμός προγράμματος: Πέτρος Παράσχης
Τρέιλερ παράστασης: Κώστας Αυγέρης
Φωτογραφίες από την παράσταση: Πάνος Καραδήμας
Παραγωγή Τ3χνη
Διεύθυνση παραγωγής: Μαίρη Φραγκιαδάκη

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Τατιάνα Μελίδου, Γιώργης Παρταλίδης, Ντίνος Φλώρος, Έλενα Μεγγρέλη, Θωμάς Καζάσης, Ρήνος Τζάνης, Δήμητρα Δερζέκου,Σπύρος Δούρος και σε έναν ρόλο έκπληξη η Σοφία Φιλιππίδου.

Σταθμός Θέατρο

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

Κυριακή

21:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10€ 

«Moanin» Συναυλία με την Athens Big Band, τον Γιώργο Κοντραφούρη & την Εύη Σιαμαντά

Την Τρίτη 7 Μαΐου, στις 20.30, κλείνει ο κύκλος jazz συναυλιών στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας με την Athens Big Band να βρίσκεται επί σκηνής με δύο μεγάλους καλλιτέχνες, τον πιανίστα και οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη και την Εύη Σιαμαντά στο τραγούδι, για μια συναυλία με standards της jazz και του ευρύτερου ρεπερτορίου της Big Band, με ισχυρές δόσεις blues, swing και groove!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ακαδημίας 59 Τηλέφωνο: 2105284800

7 Μαΐου 2019

20:30

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€
Περιορισμένης ορατότητας: 3€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης