Ευανθία Ρεμπούτσικα «Μια βραδιά στην Πόλη» στο Παλλάς

Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από ‘κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο προσκαλεί το κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα, με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μουσικό ταξίδι περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως το «Baharat» ή αλλιώς «Πολίτικη Κουζίνα», το «Babam ve oglum» το οποίο βραβεύτηκε με το Discovery Soundtrack Award στη Γάνδη, το “Ulak” καθώς και συνθέσεις από την πρόσφατη δουλειά της για τις ταινίες “Birleşen Gönüller”, “Nadide hayiat” και “Iftarlik gazoz”. Θα ακουστούν επίσης μουσική και τραγούδια από το άλμπουμ της “Το Aστέρι και η Eυχή” καθώς και έργα από τις θεατρικές παραγωγές “Φθινοπωρινή Iστορία”, “Το Τρίτο Στεφάνι” και “Συρανό ντε Μπερζεράκ”. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από τη μουσική και τα τραγούδια της δουλειάς για την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, “1968”.

Μαζί της επί σκηνής δύο τραγουδίστριες, η Έλλη Πασπαλά και η Dilek Koç.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σκηνή συνοδοιπόροι της σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά και τέσσερις μουσικοί: ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο Γιάννης Οικονομίδης στην τρομπέτα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά και τα τύμπανα.

Ηχοληψία: Νίκος Δεκίρης
Artwork: Χριστίνα Ρεμπούτσικα
Video: Ραχήλ Καλατζοπούλου
Παραγωγή: Four seasons / Κώστας Χριστόπουλος

Θέατρο Παλλάς

16 Απριλίου 2019

Τρίτη

21:00

Εισιτήρια

VIP 60€
Διακεκριμένη ζώνη 45€
Α’ Ζώνη 28€
Β’ Ζώνη 20€
Γ’ Ζώνη 15€
Δ’ Ζώνη 13€

Φοιτητικά & Ανέργων:
B’ Ζώνη 17€
Γ’ Ζώνη 12€
Δ’ Ζώνη 10€

«Περιμένοντας τον Γκοντό»  του Σάμιουελ Μπέκετ  εκ νέου  στο Θέατρο Χώρος

Το εμβληματικό έργο του Ιρλανδού Νομπελίστα Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, επιστρέφει στο θέατρο Χώρος με ανανεωμένη διανομή.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν ονειρεύονται, περιμένοντας κάποιον κύριο Γκοντό. Λίγο παραπέρα, κι άλλοι Βλαδίμηροι και Εστραγκόν, παραλλαγές του εαυτού τους. Όλοι κινούνται μέσα σ’ ένα τετράγωνο προκαλώντας την αίσθηση ότι στη θέση τους θα μπορούσαν να είναι κάποιοι άλλοι, οποιοιδήποτε άλλοι, όλοι όσοι έγιναν κατά καιρούς στη ζωή τους, όλοι όσοι θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ. Όλα τα πρόσωπα και προσωπεία του εαυτού τους. Το δέντρο, όμως, το σημείο συνάντησης του πιο διάσημου θεατρικού ραντεβού, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του δέντρου έχει μείνει μόνο μια δεσμίδα φωτός. Μα πότε θα έρθει, επιτέλους, ο Γκοντό να τους σώσει;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Δραματουργία- Ιδέα σκηνικού χώρου: Έλενα Μαυρίδου
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Κοστούμια – Μάσκες: Ιωάννα Πλέσσα
Μουσική σύνθεση – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης
Training workshop: Δήμητρα Κούζα
Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Γιάννα Αλ Νακά, Φωτεινή Μποστανίτη
Επιμέλεια κειμένων – Συνεργάτιδες δραματουργίας: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Μαρία Μοσχούρη
Μεταφράσεις υλικού: Αγγελική Πασπαλιάρη
Οργάνωση παραγωγής: Κρίστελ Καπερώνη, Γιάννα Αλ Νακά
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου

Παίζουν:

Γιάννης Κατσιμίχας, Δήμητρα Κούζα, Γιάννης Λεάκος, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Φωτεινή Μποστανίτη.

Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

8 Απριλίου 2019 – 28 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

15€, 12€ μειωμένο

«Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ κατά Φιλίππογλου

Το Από Μηχανής Θέατρο, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, παρουσιάζουν από την Παρασκευή 1η Μαρτίου το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ “Δεσποινίς Τζούλια”, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Η παράσταση αυτή μάγεψε αλλά και προκάλεσε με την υπέροχη αισθητική της και τον έντονο ερωτισμό της, καθώς έχει σκηνοθετηθεί με βάση τη διαλεκτική του “κυρίου και του σκλάβου” και το κατά Μαρκήσιο ντε Σαντ ορμέμφυτο του σαδομαζοχισμού. 

Στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Στρίντμπεργκ είναι πολύ έντονο το πολιτικό – κοινωνικό στοιχείο, η διαφορά των τάξεων αλλά και ο ερωτισμός, η μάχη των δύο φύλλων, η εκμηδένιση του ενός από τον άλλον, και η προσπάθεια επικράτησης με όπλο το σεξ. 

Η συνεχόμενη κατάχρηση εξουσίας από τον ένα χαρακτήρα προς τον άλλον μέσα στο έργο φανερώνει την πανανθρώπινη σαδομαζοχιστική διάθεση.
Το ερωτικό τρίγωνο που υπάρχει στην παράσταση της Κυρίας – υπηρέτη – υπηρέτριας, εξάπτει τις φαντασιώσεις κοινού και χαρακτήρων και αναπόφευκτα οδηγεί στο παθιασμένο ζωώδες σεξ, ιδιαίτερα αφού το έργο διαδραματίζεται τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου. 

Αυτή είναι η νύχτα της 23ης Ιουνίου της μικρότερης και πιο ερωτικής νύχτας του χρόνου. Της νύχτας που στην Ευρωπαϊκή λογοτεχνία με τον Σαίξπηρ (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), τον Στρίντμπεργκ (Δεσποινίς Τζούλια), κλπ, είναι αφιερωμένη στον ερωτικό παροξυσμό.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Διασκευή: Nίκος Καραγεώργος
Απόδοση κειμένου: Γιώτα Σερεμέτη
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνικά/κοστούμια: Τέλης Καρανάνος/Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική: Γιάννης Σορώτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη

Παίζουν:

Τζούλια: Ίρις Μάρα
Ζαν: Νίκος Ιωαννίδης
Κριστίν: Γιώτα Σερεμέτη 

Σημείωμα: Η παρακολούθηση της παράστασης επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Από Μηχανής Θέατρο

Δευτέρα

22:00

Τρίτη

22:00

Παρασκευή

00:00

8 Μαρτίου 2019 – 23 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 13€
Μειωμένο 10€
Ατέλεια 5€  

«Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη στο Θέατρο Αλκμήνη

Βασισμένο στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα»

Ευθαλία, το κορίτσι από την Κερασούντα. Ευθαλία, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει. Ευθαλία, η προσφυγιά, η γενοκτονία και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ευθαλία, η γυναίκα που υπηρέτησε, αλλά και συγκλονίστηκε από τον έρωτα. Μια περιπέτεια, μια ζωή, που καθρεφτίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, την ταραγμένη εποχή, του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Το “ιδιαίτερο” της εικόνας της και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα.

Συντελεστές:

Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού
Κίνηση ηθοποιών – Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Σκηνικός Χώρος: Αναστασία Αμβράζη
Κοστούμια: (σχεδιασμός – εκτέλεση) Δάφνη Τσακώτα
Photo Credit: Reina Eskenazy
Eπικοινωνία: BrainCo
Εταιρεία Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ART
Εκτέλεση Παραγωγής: R.M. Light
Παραγωγός: Κωνσταντουλάκης Βασίλης
Διεύθυνση παραγωγής: Παντελίδης Ιωάννης

Την Ευθαλία του Γαλατά ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού.
Μαζί της συμμετέχει και τραγουδά η Εστέλλα Κοπάνου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση τη Δευτέρα του Πάσχα.

Θέατρο Αλκμήνη

Δευτέρα

20:00

Τρίτη

20:00

Εισιτήρια

12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (όλες οι κατηγορίες + οι ατέλειες + η προπώληση εκτός ημέρες παράστασης στο θέατρο + ηλεκτρονική προπώληση)

«Η σκακιστική νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Άλμα

Ένας μονόλογος που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, την ελευθερία έξω και μέσα μας. Η παράσταση μετατρέπει το ομώνυμο κλασικό κομψοτέχνημα του Στέφαν Τσβάιχ σε θεατρικό πολυφωνικό μονόλογο, με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη.

Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα πλοίο ταξιδεύει στον Ατλαντικό. Μεταφέρει Ευρωπαίους επιβάτες που φεύγουν μακριά από τη βία και τη σύγχυση του ναζισμού αναζητώντας καταφύγιο στην Αργεντινή ως τόπο εξορίας και ελπίδας. Ο ήρωας του έργου, ο Δρ. Μπ., πρώην κρατούμενος των ναζί, που, στην απομόνωση, για να μη χάσει τα λογικά του, έμαθε να παίζει σκάκι με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του, θα αντιμετωπίσει τώρα σε μια αληθινή παρτίδα — παραβιάζοντας τις ιατρικές απαγορεύσεις– τον σκοτεινό πρωταθλητή Μίρκο Τσέντοβιτς. Μπορεί όμως ένας άνθρωπος να ξεπεράσει τα σημάδια του παρελθόντος; Ένα μινιμαλιστικό θρίλερ εσωτερικής καύσης με φιλοσοφικές προεκτάσεις γύρω από τη φύση του νου, της ύλης, του ανήκειν, της ελευθερίας, του πολέμου, του χρήματος, της επιθυμίας για επικράτηση.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Θεατρική Διασκευή: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Θοδωρής Τσαπακίδης
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Ηχητικός Σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παραγωγή: Zero Gravity, 5η Εποχή

Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης

Θέατρο Άλμα

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

Σάββατο

18:15

1 Απριλίου 2019 – 20 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

13€ Κανονικό
10€ Μειωμένο

«Dream Story» του Άρτουρ Σνίτσλερ στο Θέατρο Πόλη

Η σπουδαία νουβέλα του Σνίτσλερ που ενέπνευσε το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» έρχεται αυτήν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Θέατρο Πόλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Στη Βιέννη, σε μια βραδιά του καρναβαλιού, ο Φριντολίν, ένας γιατρός καλείται μέσα στα μεσάνυχτα να παραστεί στις τελευταίες στιγμές ενός ετοιμοθάνατου. Τα βήματα του τον οδηγούν σε μια οργιώδη δεξίωση μιας μυστικής κοινωνίας. Μυστικά συνθήματα, μασκοφορεμένες γυναίκες, μεθυστικές μελωδίες αποπλάνησης… όλα συγκλίνουν προς το μυστήριο και την κατάργηση κάθε αίσθησης πραγματικότητας. Πλάι του, η σύζυγός του Αλμπερτίν, τις ίδιες στιγμές ζει μέσα στο όνειρο τερατώδεις περιπέτειες, που την κατασπαράζουν φέρνοντας την στα όρια του αισθησιασμού.

Η σπουδαία νουβέλα του Σνίτσλερ που ενέπνευσε το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» έρχεται αυτήν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Θέατρο Πόλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Στη Βιέννη, σε μια βραδιά του καρναβαλιού, ο Φριντολίν, ένας γιατρός καλείται μέσα στα μεσάνυχτα να παραστεί στις τελευταίες στιγμές ενός ετοιμοθάνατου. Τα βήματα του τον οδηγούν σε μια οργιώδη δεξίωση μιας μυστικής κοινωνίας. Μυστικά συνθήματα, μασκοφορεμένες γυναίκες, μεθυστικές μελωδίες αποπλάνησης… όλα συγκλίνουν προς το μυστήριο και την κατάργηση κάθε αίσθησης πραγματικότητας. Πλάι του, η σύζυγός του Αλμπερτίν, τις ίδιες στιγμές ζει μέσα στο όνειρο τερατώδεις περιπέτειες, που την κατασπαράζουν φέρνοντας την στα όρια του αισθησιασμού.

Ανάμεσα στο διεστραμμένο ασυνείδητο της γυναίκας και την εγκληματική παραβατικότητα του άντρα ο ιστός της πραγματικότητας κλυδωνίζεται, αφήνοντας να αναδυθεί μια αλήθεια σκοτεινή όσο το πιο δυνατό φως.

Συντελεστές: 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος
Σκηνικά/ Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζούλη Σούμα
Βίντεο: Αναστασία Παπαθεοδώρου
Μακιγιάζ/ Κομμώσεις: Μαριάννα Λαβάζου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Εκτέλεση παραγωγής: Όψις πολιτισμού

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Βούρος, Πολυξένη Μυλωνά, Πέρης Μιχαηλίδης

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών.

Πόλη Θέατρο

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

Εισιτήρια

15€ γενική είσοδος και 10€ μειωμένο

«Rock story» της Λείας Βιτάλη

Η παράσταση Rock Story, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ.
 
Το ροκ είναι επιλογή ζωής. Ενίοτε και θανάτου. Ο Λέο, ο κεντρικός ήρωας οδεύει  από την απόλυτη ελευθερία και τον ασυμβίβαστο έρωτα στην αυτοκαταστροφή. Οικογενειακό περιβάλλον, χημικές ουσίες, μουσικές, έρωτας και στο κέντρο ένας νέος άνδρας που ανυπομονεί να φθάσει στην κορυφή. Ελλάδα του ’80. Μια ροκ συναυλία. Ο ήρωας θα ξεπεράσει τα όρια και θα αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή. Ποιος είναι; Τι ζητούσε από τη ζωή και πώς έφτασε εκεί; Στα τρία λεπτά που μεσολαβούν από τη ζωή στον θάνατο περνάει από μπροστά του όλη του η ζωή σαν ταινία του σινεμά.

Ένα έργο γραμμένο με συγκίνηση και χιούμορ που αναζητά τα αίτια πίσω από τον πρόωρο θάνατο ενός ροκ ειδώλου. 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά Κοστούμια:Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Boηθός σκηνοθέτη: Νίκη Σπανού
Φωτογραφίες- Video art:Γιάννης Βολιώτης
Video παράστασης: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης
Επικοινωνία του θεάτρου ΑΡΓΩ: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Πρωταγωνιστούν:

Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζιόβας, Βασίλης Παναγιωτίδης, Δήμητρα Βαμβακάρη, Έλια Βεργανελάκη.

Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου, στις 21:00

Θέατρο Αργώ

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

Τετάρτη

21:00

24 Μαρτίου 2019 – 17 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο: 12€

«Στον πάγο» του Νίκου Δημητρόπουλου στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Η θεατρική παράσταση «Στον Πάγο», μια μαύρη κωμωδία του Νίκου Δημητρόπουλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης.

Δύο αδερφές αναγκάζονται να συγκατοικήσουν στο πατρικό τους σπίτι, έχοντας μια σημαντική υποχρέωση. Να ρίχνουν πάγο. Ο πάγος έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Τον βάζεις στο ουίσκι, στο νερό, στις σχέσεις και στα τραύματα του παρελθόντος. Ένας καταλυτικός χαρακτήρας μπαίνει στη ζωή των δυο αδερφών δίνοντας τη φαινομενική λύτρωση που χρειάζονται, ο πάγος όμως αναπόφευκτα λιώνει και φέρνει στην επιφάνεια τα ένοχα μυστικά τους. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, που αναδεικνύει κωμικοτραγικές καταστάσεις ανάμεσα σε αντισυμβατικούς χαρακτήρες που βρίσκονται σε ένα μόνιμο κυνήγι ευτυχίας.

Συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Δημητρόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Γερογιάννη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Σκηνικά, κοστούμια: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Αναστασία Δαφερέρα
Αφίσα: Νίκος Καρανικόλας
Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Δαφερέρα

Πρωταγωνιστούν:

Σοφία Μανώλη, Θεοδώρα Ντούσκα, Άγγελος Νεραντζής, Peter Rundle, Γιάννης Διακάκης.

Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

11 Μαρτίου 2019 – 16 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

12€, 8€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης