Ο χώρος του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που για 21 χρόνια παρέμεινε κλειστός, έλαμψε και πάλι την Παρασκευή το βράδυ, πλημμυρίζοντας από φως, κόσμο και μελωδίες στη διάρκεια της συναυλίας του κορυφαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού πολιτιστικών εκδηλώσεων που εγκαινίασε η Lamda Development «Τhe Ellinikon Moments».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων, εκεί από όπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι και το 2001 οι ταξιδιώτες πετούσαν στους προορισμούς του κόσμου, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η λαμπερή Ηρώ Σαΐα με το κέφι και την αισθαντική φωνή της, ξεσήκωσαν το κοινό και τους ταξίδεψαν σε νοσταλγικές στιγμές του παρελθόντος, αλλά και τους γέμισαν με κέφι και αισιοδοξία για το μέλλον.

Για περισσότερες από 2 ώρες πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Lamda. απόλαυσε με δωρεάν είσοδο μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με φόντο και το πρώην κεντρικό κτήριο του Ανατολικού Αερολιμένα του Ελληνικού, έργο του διάσημου Φινλανδού-αμερικανού αρχιτέκτονα Eero Saarinen. Ένα κτήριο που χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο της Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας που εκφράζει τον μοντερνισμό του 20ου αιώνα και εμπνέεται από την εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού και θα αξιοποιηθεί μελλοντικά, με σεβασμό στην ιστορία του, ως εκθεσιακό κέντρο.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Lamda Development, για μία συναυλία στον εμβληματικό τούτο χώρο όπου το παρελθόν της Αθήνας συναντά το μέλλον του The Ellinikon. Tα τραγούδια και η μουσική θα μας ταξιδέψουν και θα μας ενώσουν σε ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα καλύτερο αύριο που έχει ήδη αρχίσει να ανατέλλει στην περιοχή, καθώς εργοτάξια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο δημιουργώντας τα νέα εμβληματικά τοπόσημα που θα κατασκευαστούν στην πρώτη πράσινη έξυπνη πόλη που δημιουργείται στον κόσμο και η Lamda φιλοδοξεί τα αναδείξει στα κορυφαία διεθνώς.

Πηγή φωτογραφίας:Lamda Development

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης