Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους νεαρούς του φίλους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6.

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 έως τις 17:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μπετόβεν αγαπούσε τη φύση, το ίδιο κι εμείς! Για τον μεγάλο μουσουργό η φύση ήταν ένας χώρος χαλάρωσης, απομόνωσης και έμπνευσης. Η 6η Συμφωνία του, που ονομάζεται «Ποιμενική», αποτυπώνει μουσικά την αρμονική ένωση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο.

Αυτή η στενή σχέση του συνθέτη με τη φύση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Beethoven Pastoral Project, που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Με αφορμή την ιδέα αυτή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους νεαρούς του φίλους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι, ηλικίας  6 ως 16 ετών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή. Το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν:

Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, «Ποιμενική»

Ι. Allegro ma non troppo: αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φθάνοντας στην εξοχή
ΙΙ. Andante molto mosso: σκηνή στο ρυάκι
ΙΙΙ. Allegro: χαρούμενη συντροφιά των χωρικών
IV. Allegro: καταιγίδα
V. Allegretto: τραγούδι των βοσκών – συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης μετά την καταιγίδα

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε στο link:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=453&la=1
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης