Η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που είχε οριστεί για το μεσημέρι της Τρίτης 01/04 περιελάμβανε το αίτημα της εταιρείας παραγωγής «Either Or Productions» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου και τα γυρίσματα αφορούν το φιλμ «Bugonia», ριμέικ της κορεάτικης ταινίας «Save the green planet» του 2003, όπου δύο συνωμοσιολόγοι οργανώνουν την απαγωγή ενός μεγιστάνα με σκοπό να αποδείξουν πως είναι εξωγήινος.

Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί το γύρισμα σε χώρες του εξωτερικού και μένει μόνο η Αθήνα για μια τελευταία σκηνή. Το συνεργείο του Έλληνα σκηνοθέτη σκόπευε να κάνει γυρίσματα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να δεσμεύσει τον χώρο για περίπου τέσσερις μέρες, αίτημα που καταψηφίστηκε από το γνωμοδοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ομόφωνα.

Αντιπρότειναν μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα της ταινίας ο λόφος του Φιλοπάππου, ζήτημα όμως που οι εκπρόσωποι της παραγωγής δεν δέχτηκαν να συζητήσουν καθόλου.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν έδωσαν το πράσινο φως, καθώς προβληματίστηκαν τόσο για το περιεχόμενο της σκηνής, που η παραγωγή προς το παρόν δεν θέλει να δημοσιοποιήσει, όσο και για τις παράπλευρες συνέπειες των γυρισμάτων και συγκεκριμένα τον προσωρινό αποκλεισμό των επισκεπτών από το μνημείο.

Ακόμη τα μέλη του ΚΑΣ θεώρησαν ότι η σκηνή που προγραμματιζόταν να γυριστεί στην Ακρόπολη δεν θα ταίριαζε με τον χαρακτήρα του μνημείου, το οποίο συμβολίζει μεταξύ άλλων την επίρρωση της δημιουργίας και της ζωής. Και ενώ εξέφρασαν θαυμασμό για τον Γιώργο Λάνθιμο, έκριναν ότι η Ακρόπολη δεν θα έπρεπε να μείνει κλειστή για το κοινό, καθώς το κινηματογραφικό συνεργείο θα χρειαζόταν ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου κατ’ αποκλειστικότητα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς και Αλίσια Σιλβερστόουν, ενώ η κυκλοφορία της από τη Focus Features αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πρόκειται, όπως λένε οι πληροφορίες, για μια μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, με έντονα στοιχεία εκκεντρικότητας, μια δόση ρομαντικής κομεντί αλλά και και δυνατές στιγμές αστυνομικού θρίλερ.

Το στόρι έχει περίπου ως εξής: ένας μελισσοκόμος με συνωμοσιολογικές τάσεις, που φοβάται ότι στη Γη θα επιτεθούν εξωγήινοι από την Ανδρομέδα, απαγάγει, με τη βοήθεια του πιστού ξαδέρφου του, ένα στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, που υποτίθεται ότι έχει εξωγήινη προέλευση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης