Τη σπουδαία ηθοποιό Σούλη Σαμπάχ, που έφυγε από τη ζωή στα 92 της χρόνια, αποχαιρετά με ένα μοναδικό βίντεο η Φίνος Φιλμ. Με ένα απόσπασμα από την ταινία «Η Καφετζού» (1956) όπου ερμηνεύει το τραγούδι «Φιρί φιρί το πας» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Αλέκου Σακελλάριου, η εταιρεία παραγωγής θυμάται την ηθοποιό αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της:

«Μια ακόμα σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας άφησε σήμερα. Η Σούλη Σαμπάχ, η αγαπημένη μας τσιγγάνα από το «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», έφυγε στα 91 της έπειτα από 54 χρόνια καριέρας. Ήταν παντρεμένη με τον εξαίρετο ηθοποιό Δημήτρη Νικολαΐδη από το 1955 μέχρι το θάνατο του το 1993. Τη θυμόμαστε μέσα από τη γεμάτη φρεσκάδα εμφάνιση της στην ταινία ”Η Καφετζού” (1956) όπου ερμηνεύει το τραγούδι ”Φιρί φιρί το πας” σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Αλέκου Σακελλάριου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Η Αναστασία Χριστοδούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι», ενώ έγινε γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σούλη Σαμπάχ που στα αραβικά σημαίνει «φως της ανατολής, φως της αυγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1955 στην ταινία «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο» μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε και σε πολλές ακόμα αγαπημένες ταινίες μέχρι και τη δεκαετία του ’80 μεταξύ των οποίων: «Η καφετζού», «Δελησταύρου και υιός», «Διακοπές στην Αίγινα», «Η αυγή του θριάμβου», «Ζήτω η τρέλα», «Ο λουστράκος», «Αν έχεις τύχη», «Η βίλα των οργίων», «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά», «Ο παπατρέχας», «24 ώρες ζωντοχήρα», «Καρέ του έρωτα», «Ένα τρελό τρελό μούτρο», «Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου», «Βασίλισσα της ρέγγας», «Μια νύχτα στο τμήμα ηθών». Τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2009 στην ταινία «Σούλα, έλα ξανά» με τη Ζέτα Μακρυπούλια όπου υποδύθηκε τη μητέρα του Μέμου Μπεγνή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης