Mε επτά νέες ταινίες ξεκινάει απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν οι ταινίες «Έμμα», που βασίζεται στο πολυδιαβασμένο ομότιτλο βιβλίο της Τζέιν Όστιν και το αντιρατσιστικό δράμα «Αγώνας για Δικαιοσύνη».

«Έμμα» – Η διάσημη ηρωίδα της Τζέιν Όστεν ζωντανεύει εκ νέου στη μεγάλη οθόνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγαπημένο έργο της Τζέιν Όστιν που μιλάει για την ισότητα και για το αίσιο τέλος, παίρνει μια νέα μορφή σε αυτήν την υπέροχη νέα φιλμική προσαρμογή του. Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα Γούντχαους είναι μια ανήσυχη «βασίλισσα των μελισσών» χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα των κοινωνικών τάξεων και της δύσκολης ενηλικίωσης, η Έμμα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, για να βρει την αγάπη που υπήρχε εκεί από την αρχή.

Emma

Σκηνοθεσία: Ότομ Ντε Γουάιλντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τζόνι Φλιν, Μπιλ Νάι, Μία Γκοθ, Μιράντα Χαρτ, Τζος Ο’ Κόνορ, Κάλουμ Τέρνερ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζέμα Γουίλαν, Άμπερ Άντερσον, Τάνια Ρέινολντς, Κόνορ Σουίντελς.

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμική, Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Αγώνας Για Δικαιοσύνη» με τους Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ

Πρόκειται για μία δυνατή και αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό. Ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία. Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ (Λάρσον).

Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν (Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του, ήταν από έναν εγκληματία που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους.

Just Mercy

Σκηνοθεσία: Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Ηθοποιοί: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ, Μπρι Λάρσον.

Διάρκεια: 136 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Σφυριχτές» του Κορνέλιου Πορομπόιου

Ο Κρίστι, ένας διεφθαρμένος Ρουμάνος αστυνομικός που αλλάζει στρατόπεδο ανάλογα με το συμφέρον του, καταφθάνει στη Λα Γκομέρα, στα Κανάρια Νησιά, έχοντας ως αποστολή να βοηθήσει έναν μαφιόζο της περιοχής να αποδράσει από τη φυλακή. Προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του, όμως, πρέπει να μάθει στην εντέλεια τη σφυριχτή (και πάνω απ’ όλα μη αντιληπτή) γλώσσα των ντόπιων, η οποία έχει χρησιμεύσει ως μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ κακοποιών εδώ και πολλές γενιές.

«La Gomera»

Αστυνομική ταινία, ρουμανικής (γαλλικής, γερμανικής, σουηδικής) παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Κορνέλιου Πορομπόιου, με τους Βλαντ Ιβάνοφ, Κατρινέλ Μάρλον, Ροντίκα Λαζάρ, Αγκούστι Βιλαρόνγκα, Κριστομπάλ Πίντο κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Brahms: The Boy II» – Μια ταινία τρόμου με την Κέιτι Χολμς

Μία νέα οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της. Εκεί, ο μικρός γιος τους Τζουντ βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα την οποία αποκαλεί Μπραμς. Όμως, κανείς δε γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της σατανικής κούκλας.

Στη συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης ταινίας, πρωταγωνιστεί η Κέιτι Χολμς και ο μικρός Κρίστοφερ Κόνβερι («Stranger Things»), με την ταινία ήδη να κατακτά το αμερικάνικο box office.

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Ηθοποιοί: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ίνσον, Όουεν Γίομαν.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Εξαφανισμένος» του Ροδρίγκο Σορογκογιέν

Στα 40 της, η Ελένα έχει αφήσει πίσω της την Ισπανία για να ζήσει στη Γαλλία, στο μέρος όπου εξαφανίστηκε ο εξάχρονος γιος της δέκα χρόνια πριν. Τσακισμένη από την τραγωδία, σκιά του παλιού της εαυτού, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει μια νέα αρχή, όταν η συνάντηση με ένα εύθραυστο έφηβο αγόρι, που μοιάζει στον χαμένο της γιο, της ξυπνά επώδυνες μνήμες. Η οδύνη της απότομης ενηλικίωσης και το φορτίο του πένθους θα βαδίσουν μαζί τον δρόμο της λύτρωσης, σε ένα τολμηρό ψυχολογικό δράμα, που αποτυπώνει τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας, με κάδρα και συνθέσεις μαγευτικής αρμονίας.

Ηθοποιοί: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl

Σκηνοθέτης: Rodrigo Sorogoyen

Δείτε το βίντεο:

 

«Οι Μητέρες Μας» του Σεζάρ Ντίαζ

Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για την ιστορία του νεαρού Ερνέστο που ζει στη Γουατεμάλα του 2018.

Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ ταυτόχρονα αναζητεί τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια

Nuestras Madres
 
Δραματική 2019

Διάρκεια: 78′

Γουατεμαλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Σεζάρ Ντίαζ με τους: Έμα Ντιμπ, Αρμάντο Εσπίτια.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Μαζί με τον τρομερό πειρατή Μαυροδόντη, θρύλο των επτά θαλασσών, ο μικρός Πίνκι μαζί με το κορίτσι του, τη Ρέιβεν ξεκινούν μία συναρπαστική περιπέτεια προς το εξωτικό βασίλειο της Λάμα Ράμα όπου βρίσκεται κρυμμένος ο θρυλικός θησαυρός του Βασιλιά Ρούφους. Όμως ο Πίνκυ έχει έναν τελείως διαφορετικό θησαυρό στο μυαλό του αφού αναζητεί τον εξαφανισμένο πατέρα του.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: John Andreas Andersen, Lisa Marie Gamlem.

Πρωταγωνιστές: Tuva Novotny, Jon Øigarden, Fridtjov Såheim, Anders Baasmo Christiansen, Pia Tjelta, Kyrre Haugen Sydness, Odd-Magnus Williamson, Geir Kolden, Nils Jørgen Kaalstad, Janne Formoe, Dag Håvard Engebråten, Andreas Cappelen, Vinjar Pettersen, Sofie Bjerke.

Διάρκεια: 96 λεπτά.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Το Αστέρι του Βορρά

Πολεμική αντιναζιστική ταινία του Λούις Μάιλστοουν, υποψήφια για έξι Όσκαρ (1943).

Τον Ιούνιο του 1941  σε γεωργικό συνεταιρισμό στη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας οι  χωρικοί ζουν ειρηνικά. Παρόλο που οι πολίτες του συνεταιρισμού ακούν για τις ωμότητες του πολέμου στα ραδιόφωνα τους, οι περισσότεροι δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτό. Είναι το τέλος της σχολικής χρονιάς και κάποιοι από τους μεγαλύτερους νέους είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον τους. Μια ομάδα φίλων αποφασίζει να ταξιδέψει στο Κίεβο για διακοπές. Τα πράγματα αλλάζουν όταν οι Ναζί εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση – συμπεριλαμβανομένου του χωριού του συνεταιρισμού -πρώτα με αεροπορικές επιθέσεις και με στρατιωτικές δυνάμεις.Τελικά, το ίδιο το χωριό τους καταλαμβάνεται από τους Ναζί. Εν τω μεταξύ, άνδρες και γυναίκες ανεβαίνουν στους λόφους για να ξεκινήσουν την αντίσταση. H  πλήρης βαρβαρότητα των Ναζί αποκαλύπτεται όταν οι Γερμανοί στέλνουν τον Δρ von Harden να χρησιμοποιήσει τα παιδιά του χωριού ως πηγή αίματος για μεταγγίσεις σε τραυματίες Γερμανούς στρατιώτες. Μερικά παιδιά χάνουν τόσο πολύ αίμα που πεθαίνουν. Όταν ο Δρ Pavel Kurin, ένας διάσημος Ρώσος γιατρός, το ανακαλύπτει και ενημερώνει τους συμπατριώτες, προετοιμάζονται όλοι για αντίποινα. Ξεκινούν μια επίθεση με ιππικό στο χωριό για να διασώσουν τα παιδιά. Ο Ρώσος γιατρός κατηγορεί τον Γερμανό συνάδελφο του ότι είναι χειρότερος από τους Ναζί, επειδή έχει χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να τους υποστηρίξει και τον πυροβολεί. Οι αγρότες σώζουν τα παιδιά και ένα κορίτσι προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο θα «κάνουν έναν ελεύθερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους»- ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης. «Όλοι οι άνθρωποι θα μάθουν και θα έρθουν να δουν ότι οι πόλεμοι δεν πρέπει να υπάρχουν.Θα κάνουμε τον τελευταίο πόλεμο.Θα κάνουμε έναν ελεύθερο κόσμο για όλους τους Ανθρωπους. Η Γη ανήκει σε εμάς, τον λαό, εάν αγωνιζόμαστε γι ‘αυτό. Και θα αγωνιστούμε γι ‘αυτό».

Πρωταγωνιστούν: Anne Baxter, Dana Andrews, Walter Huston, Walter Brennan, Ann Harding,Jane Withers, Farley Granger, Erich von Stroheim, Dean Jagger, Carl Benton Reid, Ann CarterEsther Dale, Ruth Nelson, Robert Lowery.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης