«Γενέθλια Θανάτου 2»

Έχοντας ζήσει ξανά και ξανά τον θάνατό της την ημέρα των γενεθλίων της, ώσπου τελικά να καταφέρει να αποκαλύψει τον επίδοξο δολοφόνο της, η Τρι ξυπνάει και πάλι στο φοιτητικό κοιτώνα για να διαπιστώσει πως τώρα είναι η σειρά του Ράιαν να ξαναβιώσει τον ίδιο επαναλαμβανόμενο εφιάλτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Happy Death Day 2U

Τρόμου 2019

Διάρκεια: 100′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστοφερ Λάντον με τους: Τζέσικα Ροθ, Ίσραελ Μπρουσάρντ, Φι Βου.

Δείτε το τρέιλερ:

«Δύση Ηλίου»  του Λάζλο Νέμες

Στις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή Ίρις επιστρέφει στη Βουδαπέστη για να εργαστεί στο κατάστημα καπέλων που κάποτε ανήκε στην οικογένειά της και μπλέκει σε μια παράξενη περιπέτεια πολιτικών συνωμοσιών.

Napszallta – Sunset

Δραματική 2018

Διάρκεια: 142′

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες με τους: Βλαντ Ιβάνοφ, Γιούλι Γιάκαμπ, Έβελιν Ντόμπος.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ζωή» – Μια καθηλωτική sci-fi ερωτική ιστορία με τους Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Λέα Σεϊντού

Ο Κόουλ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με τη συνάδελφο του Ζωή (Λέα Σεϊντού), όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας. Μια καθηλωτική sci-fi ερωτική ιστορία από τον σκηνοθέτη του «Like Crazy».

Zoe

Σκηνοθεσία: Ντρέικ Ντόρεμους

Ηθοποιοί: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Λέα Σεϊντού, Τέο Τζέιμς, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ρασίντα Τζόουνς.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Δουλειά της» με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη

Ελληνικό κοινωνικό δράμα με βραβείο ερμηνείας στη Θεσσαλονίκη για τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Λίγο πριν από τα 40 της, η Παναγιώτα είναι μια σχεδόν αγράμματη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα αναζητήσει δουλειά όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Θα προσληφθεί ως καθαρίστρια και, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Κοινωνική 2018

Διάρκεια: 89′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Λαμπό με τους: Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Μαγικός Κήπος

Η άφιξη του Απόλο, ενός γρύλου περιπλανώμενου σόουμαν, στο χωριό των μελισσών θα αναστατώσει την τακτοποιημένη καθημερινότητά τους και θα ρίξει άθελά του τη σοφή, καλοκάγαθη βασίλισσά τους στην παγίδα της παμπόνηρης ξαδέρφης της Γουέντι, η οποία θέλει να τη διαδεχτεί.

Drôles de Petites Bêtes / Tall Tales: The Magical Garden

Animation 2017

Διάρκεια: 88′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αρνό Μπουρόν, Αντούν Κρινγκ

Δείτε το τρέιλερ:

Το Μάτι της Κωνσταντινούπολης των Μπινούρ Καραεβλί και Φατίχ Καϊμάκ

Ντοκιμαντέρ για τον διάσημο Τούρκο φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ, ο οποίος με τα καρέ του άφησε μια τεράστια πολιτισμική κληρονομιά στη γείτονα χώρα.

Γυρισμένο το 2015, το ντοκιμαντέρ των Μπινούρ Καράεβλι και Φατίχ Καϊμάκ μοντάρει μαρτυρίες του θρυλικού «ουστά» (πρωτομάστορα), που έφυγε τον περασμένο Νοέμβρη στα 90 του, με εκείνες φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του. Ονομαστές φωτογραφίες του από την Πόλη, κάποιες διασήμων από τα αμέτρητα ταξίδια του (Χίτσκοκ, Νταλί, Πικάσο, Μπέρτραντ Ράσελ, Σοφία Λόρεν), εκδοτικά εγχειρήματα, αποστολές εμβληματικές σε καταγραφή (τα Σεπτεμβριανά του ’55) ή ευρήματα (τα ερείπια της αρχαίας Αφροδισιάδας στο επαρχιακό Αϊδίνη), σεκάνς επικεντρωμένες στην επαγγελματική (οι θητείες του ως φωτορεπόρτερ του Time, του Life, του Paris Match ή του Stern, η εισχώρησή του στην ομάδα του ανεξάρτητου πρακτορείου Magnum) ή την προσωπική του διαδρομή (η σχέση ζωής του με την εκλιπούσα δεύτερη σύζυγό του) παρεμβάλλονται ως σταθμοί σε μια αφήγηση πλαισιωμένη, σε παράλληλα στιγμιότυπα, από μια αναδρομική στο έργο του έκθεση που ετοιμάζει μια γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη.

Προσωπογραφία τυπικότατη σε δομή και ύφος, σύμφωνοι. Που όμως καταφέρνει να χωρέσει, χωρίς στιγμή να βραχυκυκλώνει, το υλικό μιας μακράς ζωής κι ενός ογκώδους έργου σε 61 λεπτά, να κάνει θέμα της την τέχνη ως πάθος και βίωμα και, πάνω απ’ όλα, να εκπέμψει η ίδια την ενέργεια τούτου του μοναδικού τόπου μέσα από το «μάτι» του υποκειμένου της.

Σκηνοθεσία: Μπινούρ Καραεβλί, Φατίχ Καϊμάκ

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης