Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπραντ Πιτ και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μετείχαν στη μεγάλη διαμαρτυρία στο Χόλιγουντ κατά των σχεδίων των διοργανωτών της βραδιάς των Όσκαρ να παρουσιάσουν τα βραβεία για την καλύτερη φωτογραφία, το καλύτερο μοντάζ και ορισμένα άλλα όταν θα προβάλλονται διαφημίσεις στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της μετάδοσης της τελετής απονομής την προσεχή εβδομάδα.

Η Σάντρα Μπούλοκ, η ‘Εμα Στόουν και ο Τζον Χαμ πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι σκηνοθέτες Μάρτιν Σκορτσέζε, Σπάικ Λι και Αλφόνσο Κουαρόν ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τα Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου μακιγιάζ θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της 24ης Φεβρουαρίου. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι οι μαγνητοσκοπημένες ομιλίες των νικητών κατά την αποδοχή των βραβείων θα περιληφθούν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση της βραδιάς.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια για μικρότερης διάρκειας τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ και για αύξηση της τηλεθέασης. Συνολικά 24 Όσκαρ θα δοθούν στην τελετή απονομής στο Χόλιγουντ. Οι οργανωτές έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν εφέτος τη διάρκειά της κατά 40 λεπτά, στις τρεις ώρες.

Ωστόσο, η ανοικτή επιστολή που υπογράφεται από 50 και πλέον σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κινηματογραφιστές, κατηγορεί την Ακαδημία ότι «υποβιβάζει αυτούς τους σημαντικούς κλάδους σε ήσσονος σημασίας και προσβάλλει τους επαγγελματίες» που εργάζονται στους τέσσερις τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ακαδημία υπεραμύνθηκε των αλλαγών την Τετάρτη κατηγορώντας τις «ανακριβείς μεταδόσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» που -όπως ανέφερε-«δικαιολογημένα αναστάτωσε πολλά μέλη της Ακαδημίας».

Ορισμένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι νικητές των τεσσάρων Όσκαρ δεν θα περιληφθούν καθόλου στην τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης