Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για μια συγκινητική ιστορία φιλίας. Πρόκειται για την έβδομη ταινία μεγάλου μήκους για τον Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν γνωστού για τις ταινίες «Ένα Όμορφο Αγόρι» και «Ραγισμένα Όνειρα, και πρώτη σε συν-σκηνοθεσία με τη σύντροφό του ηθοποιό, σεναριογράφο και μουσικό Σάρλοτ Βαντερμίς.

Τα Οχτώ Βουνά είναι η ιστορία μιας φιλίας δύο παιδιών που γίνονται άνδρες, που προσπαθούν να χαράξουν τη δικιά τους πορεία μακριά από τις επιταγές των πατεράδων τους, αλλά που μέσα από τα μονοπάτια που παίρνουν τελικά πάντα επιστρέφουν στις ρίζες τους. Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί που έρχεται από την πόλη, το βιομηχανικό Τορίνο, ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου χωριού στο βουνό. Η γνωριμία τους ένα καλοκαίρι θα ενώσει για πάντα τις εντελώς διαφορετικές ζωές τους. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο Μπρούνο θα παραμείνει πιστός στη δύσκολη, μοναχική, αλλά ελεύθερη ζωή του βουνού, ενώ ο Πιέτρο περιπλανιέται αλλάζοντας τόπους και δουλειές, αναζητώντας τον προορισμό του. Οι αραιές, αλλά σταθερές, συναντήσεις τους στο βουνό τα καλοκαίρια, τους μαθαίνουν την αληθινή φιλία, την αγάπη και μαζί την απώλεια, τους θυμίζουν από πού έρχονται και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φόντο τα επιβλητικά βουνά της Βόρειας Ιταλίας, ένα αιώνιο σύμβολο υπεροχής της φύσης απέναντι στο εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης, οι σκηνοθέτες συνθέτουν ένα συγκινητικό κινηματογραφικό ύμνο στη φιλία που δεν γνωρίζει αποστάσεις και εμπόδια, και μαζί μια ωδή στα, συχνά ουτοπικά, όνειρα της νεότητας που καθοδηγούν τις ανθρώπινες ζωές μέχρι την ευόδωση ή την πικρή διάψευσή τους.

Οι σπουδαιότεροι νέοι Ιταλοί ηθοποιοί, Λούκα Μαρινέλι και Αλεσάντρο Μπόργκι δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας ως δύο φίλοι που μεγαλώνουν μαζί, ενώ στο εξαιρετικό soundtrack συναντάμε το άλμπουμ Alabursy (2015) του Σουηδού Ντάνιελ Νόργκρεν.

Le Otto Montagne

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική ταινία, ιταλικής και βελγικής παραγωγής 2022, σε σκηνοθεσία Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς, με τους Λούκα Μαρινέλι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Λούπο Μπαρμπιέρο, Φιλίπο Τίμι, Έλενα Λιέτι κα.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες σήμερα (Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023).

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης