Ταινία του Bollywood γυρίστηκε στην Καβάλα και συμμετέχει στο φεστιβάλ των Καννών

Ταινία του Bollywood γυρίστηκε στην Καβάλα και συμμετέχει στο φεστιβάλ των Καννών

Η ταινία του Bollywood «Die Tomorrow» γυρίστηκε στην Καβάλα και τώρα συμμετέχει στο φεστιβάλ των Καννών.

Στον ιστορικό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα και σε μία λαμπρή εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας του Bollywood με τίτλο «Die Tomorrow», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν σχεδόν εξολοκλήρου στην Καβάλα.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Καβάλα η οποία ονοματίζεται καθ’ όλη την πλοκή του έργου και αποτελεί μία κωμική και συνάμα ιδιαίτερα συναισθηματική προσέγγιση κοινωνικών φαινομένων της εποχής μας, ενώ κατά γενική ομολογία των θεατών που την παρακολούθησαν, αποτελεί ύμνο για τις ομορφιές της πόλης της Καβάλας.

Η ιστορία ακολουθεί έναν νεαρό άντρα που σκέφτεται να εγκαταλείψει τη ζωή. Σε εκείνη την απελπιστική κατάσταση και ενώ ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα η οποία του υπόσχεται ότι θα τον βοηθήσει να έχει έναν ανώδυνο θάνατο. Η μόνη προϋπόθεση που του θέτει είναι να πεθάνει αύριο. Ο νεαρός συμφωνεί και δέχεται να την πληρώσει δίνοντας της διορία μια εβδομάδα. Εκείνη την εβδομάδα όμως, που την περνούν μαζί στην Καβάλα, ο νεαρός συνειδητοποιεί πόσο όμορφη είναι η ζωή και βρίσκει ένα λόγο για να συνεχίσει να ζει.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος ηθοποιός Ρισέπ Τσουχά και η πρώην Μις Ινδία, Κασμίρα Σαχ, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή. Το φιλμ έχει ήδη μεταγλωττιστεί στα αγγλικά και στα ελληνικά, συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παγκόσμια διανομή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από 2 δισ. θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου μια κινηματογραφική  παραγωγή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Καβάλας στην αγορά αυτή.

Αυτό τόνισαν άλλωστε στις δηλώσεις τους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης και Κωνσταντίνος Τσέγας όσο και η πρέσβης της Ινδίας, Shamma Jain, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για τη συνολική προσφορά του στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος - Ινδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 12:13