Στα 102 της χρόνια, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της Twenty-First Century Fox Inc, υποστηρίζοντας ότι το προφίλ της, όπως το σκιαγράφησε η εταιρεία στη μίνι σειρά The Feud δεν ήταν διόλου κολακευτικό για την ίδια.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου κατέληξε η υπόθεση, απέρριψε την προσφυγή θεωρώντας ορθή την απόφαση που είχε εκδώσει κατώτερο δικαστήριο, σε βάρος της ντε Χάβιλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπεραιωνόβια ηθοποιός, η καριέρα της οποίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 και απογειώθηκε με τον ρόλο της Μέλανι στο «Όσα παίρνει ο άνεμος», ισχυριζόταν ότι η μίνι σειρά τη δυσφημούσε, παρουσιάζοντάς την ως κουτσομπόλα και υποκρίτρια.

Η σειρά «Feud: Bette and Joan», παρουσίαζε την πολύχρονη διαμάχη δύο άλλων θρύλων του κινηματογράφου, της Μπέιτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ. Η σειρά ήταν δημιούργημα του παραγωγού Ράιαν Μέρφι, γνωστού από τις τηλεοπτικές επιτυχίες του «American Horror Story» και «Glee».

Οι συνήγοροι της ντε Χάβιλαντ τόνισαν ότι η πελάτισσά τους είναι «πολύ απογοητευμένη» επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο δεν άδραξε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ότι η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος «δεν προστατεύει τη δημοσίευση σκόπιμων ψεμάτων σε οποιοδήποτε μέσο», συμπεριλαμβανομένων και των δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Τζέσικα Λανγκ ως Τζόαν Κρόφορντ και η Σούζαν Σάραντον ως Μπέτι Ντέιβις. Τον ρόλο της ντε Χάβιλαντ υποδυόταν η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς. Η ντε Χάβιλαντ όμως διαμαρτυρήθηκε για τις σκηνές στις οποίες χρησιμοποιούσε χυδαίο λεξιλόγιο αναφερόμενη στην αδελφή της (την επίσης ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν) και για τον Φρανκ Σινάτρα.

Πολιτειακό Εφετείο της Καλιφόρνιας είχε απορρίψει την προσφυγή της, τον Μάρτιο του 2018, εκτιμώντας ότι αν προχωρούσε στην εκδίκαση της υπόθεσης θα παραβίαζε το δικαίωμα των σεναριογράφων και των παραγωγών να παράγουν καλλιτεχνικά έργα που δραματοποιούν ιστορικά γεγονότα. Σημείωσε μάλιστα ότι η απεικόνιση του χαρακτήρα της ντε Χάβιλαντ ήταν γενικά πολύ θετική.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ γύρισε περίπου 50 ταινίες και κέρδισε δύο Όσκαρ, για τις ταινίες «Η κληρονόμος» και «Δωσ’ μου πίσω το παιδί μου». Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1950 και έχει αποσυρθεί από τον κινηματογράφο εδώ και πολλά χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης