Η Χέδερ Γκράχαμ αναλογίζεται εάν το Χόλιγουντ έχει αλλάξει -ή όχι- από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της, τη δεκαετία του 1980.»

Η ηθοποιός αναγνώρισε ότι ο σεξισμός αντιμετωπίζεται πλέον ανοιχτά στη βιομηχανία, αλλά «τίποτα δεν έχει αλλάξει αρκετά δραστικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν το σκέφτηκε πραγματικά ούτε το σχολίασε. Σε εκείνο το σημείο, οι άνθρωποι πίστευαν ότι εξελίσσονταν πραγματικά και τώρα κοιτάμε πίσω και λέμε: “Ουάου, αυτό ήταν τόσο σεξιστικό”. Χαίρομαι που μεγαλώνουμε ως πολιτισμός», είπε η Γκράχαμ στο αμερικανικό περιοδικό People, προσθέτοντας ότι «μερικές από τις ταινίες εκείνης της περιόδου, ήταν τόσο σεξιστικές».

Και συνέχισε: «Νιώθω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει δραστικά. Είναι ακόμα αρκετά σεξιστικό [το Χόλιγουντ], για να είμαι ειλικρινής. Κάθε φάση της επιχείρησης, είτε πρόκειται για τη χρηματοδότηση, τη διανομή, τους κριτικούς, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως άνδρες».

Η Γκράχαμ πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «Hypnotist’s Love Story», καθώς και να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στο «Chosen Family» σε σενάριο που έγραψε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα ένιωθα σαν να ήμουν υποστηρικτικός χαρακτήρας στην ιστορία ενός άντρα. Δεν έκανα πάντα αυτό που ήθελα. Αλλά ακολουθούσα το πώς μπορώ να ευχαριστήσω κάποιον άλλο;» είπε η Γκράχαμ.

«Το πιο εμπνευσμένο πράγμα για μένα είναι να βλέπω πολλές γυναίκες συγγραφείς, σκηνοθέτες και αυτό είναι κάτι που έχω αρχίσει να κάνω. Μου αρέσουν οι κουλ, θορυβώδεις γυναίκες σκηνοθέτες που λένε χιουμοριστικές ιστορίες με γυναικεία άποψη… Μου αρέσει πολύ να ακούω γυναικείες φωνές γιατί νομίζω ότι μαθαίνουμε πολλά για τον κόσμο από τις ταινίες και την τηλεόραση που παρακολουθούμε. Αν πάντα μας λένε ιστορίες μόνο από την ανδρική σκοπιά, αυτό δεν βοηθάει τις γυναίκες» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης