Ένα έγκαυμα τριβής μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος συμπεριλαμβανόμενου και του πέους. Είναι ωστόσο σημαντικό ένας άνδρας να αναγνωρίζει τα συμπτώματα ενός εγκαύματος τριβής στο πέος ώστε να το ξεχωρίζει από πιο σοβαρά προβλήματα όπως είναι οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Η εικόνα ενός εγκαύματος τριβής στο πέος χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή. Μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε γρατζουνιά και έγκαυμα και είναι επώδυνο. Τα συμπτώματα αυτά όμως μπορεί να είναι ενδεικτικά μιας λοίμωξης από γονόρροια ή χλαμύδια και γι’ αυτό είναι καλό να αναζητηθούν επιπλέον συμπτώματα ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο  συγκεκριμένα εάν υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα όπως κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, ο άνδρας θα έχει συμπτώματα όπως, έκκριση από το πέος, κνησμό, επώδυνους και διογκωμένους όρχεις, έλκη στο πέος ή τους όρχεις, πόνο ή καύσο κατά την ούρηση. Στην περίπτωση αυτή ο άνδρας θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. 

Όπως είναι αναμενόμενο, το έγκαυμα τριβής του πέους προκαλείται από την έντονη τριβή του οργάνου. Οι ιατροί μάλιστα παρατηρούν ότι τα περισσότερα εγκαύματα τριβής του πέους είναι αποτέλεσμα ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τον έντονο αυνανισμό, την έντονη σεξουαλική επαφή, την επιλογή σφιχτών εσωρούχων, καθώς και το έντονο στέγνωμα του πέους με πετσέτα. Το έγκαυμα από αυνανισμό ή σεξουαλική επαφή είναι πιο πιθανό να προκληθεί εάν δεν χρησιμοποιείται λιπαντικό. 

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός εγκαύματος τριβής είναι να δοθεί στην τραυματισμένη περιοχή ο απαραίτητος χρόνος επούλωσης χωρίς να επαναληφθεί η δραστηριότητα που προκάλεσε το έγκαυμα. Μέσα στο διάστημα αυτό ο άνδρας θα πρέπει να επιλέγει χαλαρά βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα με μαλακά υφάσματα, και να αποφεύγει την επαφή του πέους με τραχιές επιφάνειες. Η χρήση κάποιας λιπαντικής ουσίας όπως είναι η βαζελίνη μπορεί να προστατεύσει το δέρμα της περιοχής καθώς επουλώνεται, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται η σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει τριβή στην περιοχή μέχρι την πλήρη επούλωση. Εάν ο άνδρας παρατηρήσει πύον στην πληγή θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια καθώς είναι σημάδι λοίμωξης και είναι πιθανό να χρειάζεται αντιβιοτική αγωγή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος για την αποτελεσματικότερη πρόληψη του εγκαύματος τριβής στο πέος ο άνδρας είναι σημαντικό:

-Να υιοθετήσει μια πιο ήπια πρακτική κατά τον αυνανισμό ή τη σεξουαλική επαφή με σύντροφο σε συνδυασμό με τη χρήση λιπαντικού.

-Να καθαρίζει την περιοχή κάτω από την ακροποσθία, στη βάση του πέους και στους όρχεις καθημερινά με ένα ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό.

– Μετά το ντους, το στέγνωμα να γίνεται σχολαστικά αλλά με απαλές κινήσεις, ταμποναριστά και με μαλακή πετσέτα. 

– Θα πρέπει να επιλέγονται άνετα και βαμβακερά ρούχα και εσώρουχα ιδιαίτερα κατά τη φυσική άσκηση. 

Πηγή: andrologia.gr 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης