Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.
Έχω ένα λίπωμα στο αιδοίο μου και με ανησυχεί
Άννα: Γιατρέ καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας. Θα ήθελα να σας εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά με ένα λίπωμα στο τοίχωμα του αιδοίου (στο πλάι δηλαδή δεξιά από την κλειτορίδα) το οποίο έχω ψηλαφίσει εδώ και αρκετά χρόνια όμως δεν έχω αναφέρει ποτέ στον γυναικολόγο μου. Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ, ωστόσο κατά την ψηλάφηση το αισθάνομαι και ενδεχομένως με τα χρόνια να έχει και ελαφρώς μεγαλώσει. Θεωρείτε ότι είναι κάτι ανησυχητικό; Χρήζει περαιτέρω έλεγχο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αγαπητή,
Οποιοδήποτε ογκίδιο θα πρέπει να ελέγχεται. Θα πρέπει να αφαιρεθεί και να γίνει ιστολογική διάγνωση. Συζητείστε το με το γυναικολόγο σας οπωσδήποτε.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Dr ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠ. ΠΗΧΟΣ MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

