Αθυμαρίτης: «Φοβερή εμπειρία το καμπ με την εθνική Ιταλίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 17:06
Αθυμαρίτης: «Φοβερή εμπειρία το καμπ με την εθνική Ιταλίας»

Από το Σαρμ Ελ Σεΐχ της Αιγύπτου ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για τον Άλκη Κυνηγάκη. Ο πέμπτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα βρέθηκε εκεί για δύο εβδομάδες και συμμετείχε σε προπονητικό καμπ μαζί με την εθνική ομάδα open water της Ιταλίας.

Τον Ελληνα πρωταθλητή συνόδευσε στην Αίγυπτο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Αθυμαρίτης, που ανέφερε σχετικά μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η ιδέα ξεκίνησε από το Ισραήλ που συμμετείχαμε τον Οκτώβριο και είδαμε πόσο οργανωμένη και πολυπληθής ήταν η ιταλική ομάδα open water.

Mε τη βοήθεια του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ στο άθλημα, Σπύρου Γιαννιώτη, και με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού διευθυντή Κολύμβησης της ΚΟΕ, Ευάγγελου Κοζομπόλη, προχωρήσαμε σε επαφές με τους Ιταλούς και μας δέχτηκαν στο καμπ που είχαν για ένα μήνα στο Σαρμ Ελ Σεΐχ στην Αίγυπτο. Δουλέψαμε μαζί τους για δυο εβδομάδες και ήταν φοβερή εμπειρία και για τους δυο μας.

Ο Άλκης είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει μαζί με τους κορυφαίους κολυμβητές αποστάσεων στον κόσμο, όπως οι Ιταλοί Παλτρινιέρι, Ατσερένζα, Φουρλάν, Βεράνι, τους Γάλλους Ολιβιέ και Ομπρί καθώς και τους ανερχόμενους μικρότερους Ιταλούς που είναι πολύ γρήγοροι. Αλλά και για μένα ως προπονητή με ωφέλησε πάρα πολύ, καθώς είχα την ευκαιρία να κάνω πολλές συζητήσεις, να έχω χρήσιμες επαφές και να εξάγω πολλά θετικά συμπεράσματα.

Επίσης, επειδή υπήρχε καλή χημεία μεταξύ μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και ενόψει Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών Αγώνων με κοινά καμπ, και εκτός, αλλά πιθανόν και στην Ελλάδα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 17:08