Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που διήρκησε 4 ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να αναδειχθεί νικητής με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) στη μονομαχία του με τον Γιανίκ Σίνερ Νο 16), παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «8» του Australian Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας Νο 4) προηγήθηκε με 2-0 σετ, ωστόσο ο Ιταλός, όπως συνέβη και απέναντι στον Φούκσοβιτς, πήρε τα δύο επόμενα και έστειλε τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Εκεί όμως ο «Στεφ» βρήκε την αυτοσυγκέντρωσή του και, παίζοντας τένις αντάξιο της ποιότητάς του, κατάφερε να κάνει το 3-2, συνεχίζοντας την πορεία του στη Μελβούρνη.

Το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει στη διοργάνωση ο Τσιτσιπάς, είναι η αποκάλυψη του τουρνουά, ο Τσέχος, Γίρι Λεχέτσκα (Νο.71), ο οποίος, μετά τις μεγάλες νίκες του επί των Μπόρνα Τσόριτς και Καμ Νόρι, έκανε ακόμη μία μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με 3-1 σετ του Καναδού, Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο 7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς με το… καλημέρα έκανε το break.

Στο δεύτερο game ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αν και βρέθηκε να χάνει με 40-0, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 2-0.

Ο «Στεφ» ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και δεν άφηνε τον Ιταλό να τον απειλήσει ιδιαίτερα.

Ωστόσο ο Σίνερ εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στο 8ο game ο Τσιτσιπάς δεν είχε σταθερό πρώτο σερβίς, κατάφερε να πάρει πίσω το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Μέχρις εκεί ωστόσο, καθώς ο «Tsitsifast» πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα το Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης. και ακολούθως έφτασε στο 6-4, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς βρήκε και πάλι πρώτος break (2-1), ωστόσο αυτή τη φορά ο Ιταλός απάντησε άμεσα και πήρε πίσω το σερβίς του, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί με 3-2.

Ο Σίνερ, έχοντας ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του, άρχισε να δυσκολεύει τον Τσιτσιπά, κάνοντας το 4-3 με love service game.

Εντούτοις ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχασε ούτε λεπτό τη συγκέντρωσή του. Περίμενε τη στιγμή που θα πραγματοποιήσει την αντεπίθεσή του και αυτή ήρθε στο ένατο game.

Εκεί ο «Στεφ», ο οποίος νωρίτερα είχε ισοφαρίσει με «όπλο» το καλό πρώτο σερβίς του, κατάφερε χωρίς να χάσει πόντο να κάνει το break και να φτάσει στο 5-4 με ένα απίθανο winner στη διαγώνιο.

Στο 10ο game έγινε μεγάλη μάχη, καθώς ο Ιταλός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να πάρει πίσω το σερβίς του και να φέρει εκ νέου το σετ στα ίσα.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς με καθαρό μυαλό και με τρομερά χτυπήματα κατέκτησε και το δεύτερο σετ, με 6-4 games, δηλαδή με το σκορ που πήρε και το πρώτο.

Στο τρίτο σετ ο Σίνερ μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια», στην προσπάθειά του να παραμείνει στο παιχνίδι.

Ο Ιταλός πέτυχε καθοριστικό break στο τέταρτο game και προηγήθηκε με 3-1.

Αυτή η εξέλιξη τόνωσε την αυτοπεποίθηση του Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, που κατάφερε να αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του.

Ο Τσιτσιπάς εν συνεχεία κρατώντας το σερβίς του παρέμεινε ζωντανός στο σετ, μειώνοντας αρχικά σε 4-2 και ακολούθως σε 5-3, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει break, βλέποντας έτσι τον αντίπαλό του να φτάνει στο 6-3 με τρεις συνεχόμενους άσους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στο εφετινό Australian Open.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο τέταρτο σετ. Όπως συνέβη και στο τρίτο σετ έτσι και σε αυτό ο Σίνερ έσπασε το σερβίς του Στέφανου στο τρίτο game.

Έτσι ο Ιταλός πήρε κεφάλι στα games (2-1) και μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού στο σετ, κρατώντας μέχρι τέλους το προβάδισμα που απέκτησε.

Κι αυτό γιατί ο Τσιτσιπάς αν και κρατούσε το σερβίς του, σβήνοντας μάλιστα στο έβδομο game τριπλό break point του αντιπάλου του με δύο συνεχόμενους άσους, δεν μπόρεσε να βρει το break που τόσο έψαχνε.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Στέφανος είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωση και την υπομονή που επεδείκνυε στο παιχνίδι του στα πρώτα δύο σετ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Σίνερ, ο οποίος έκανε το 6-4, ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στο πέμπτο σετ.

Εκεί πάντως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε αποφασισμένος να τελειώσει τη… δουλειά που είχε αρχίσει ιδανικά, με την κατάκτηση των πρώτων δύο σετ, αλλά πλέον κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα από τον… πεισματάρη Σίνερ.

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε χαρακτήρα στο κορτ και, παρά το γεγονός ότι η απόπειρά του για break στο τέταρτο game κατέληξε σε φιάσκο, δεδομένου ότι ο Ιταλός έσβησε τριπλό break point του, ισοφαρίζοντας σε 2-2,  κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του στο έκτο game, κάνοντας το 4-2.

Έχοντας πια το μομέντουμ ο «Tsitsifast» έκανε το 5-2 και έφτασε στο 3-2 με 6-3 games, μετά από ένα ματς ακατάλληλο για… καρδιακούς.

 

Στο γήπεδο, που έχει το όνομά του, βρέθηκε ο θρυλικός Ροντ Λέιβερ, προκειμένου να παρακολουθήσει τη μάχη των Τσιτσιπά-Σίνερ

H είσοδος των δύο αντιπάλων στο κορτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης