Με δυσάρεστο τρόπο, η Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στην Άρση Βαρών. Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος που αγωνίστηκε στα 85κ. ακυρώθηκε στο αρασέ, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 150κ.. Ο Έλληνας αθλητής παραφέρθηκε, με αφορμή την 2η προσπάθεια που επιχείρησε. Παρά το γεγονός ότι σήκωσε τα κιλά και οι τρεις κριτές έδειξαν ότι είναι έγκυρη, η επιτροπή των ζουρί την έβγαλε άκυρη. Ο λόγος ήταν ότι άφησε την μπάρα πριν ανάψει το «πράσινο» φως, με αποτέλεσμα η επιτροπή των ζουρί να τη βγάλει ομόφωνα άκυρη.

Ο νεαρός αθλητής πάνω στην ένταση του αγώνα παραφέρθηκε και πήγε στην κερκίδα όπου ζήτησε από τον σωματειακό του προπονητή, που παρακολουθούσε τους αγώνες ως φίλαθλος, να κάνει ένσταση στην γραμματεία. Όπως είναι γνωστό δεν μπορούσε να γίνει ένσταση (σ.σ. δεν υπάρχει ένσταση στην Άρση Βαρών) και έτσι επικυρώθηκε η απόφαση και αποκλείστηκε ο αθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΟΕ θα εξετάσει το θέμα της συμπεριφοράς του αθλητή άμεσα για το αν θα του επιβληθούν κυρώσεις, ενώ ο Γαλιατσάτος φαίνεται να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης