Κάτοικοι του Τόκιο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο πριν από την Τελετή Έναρξης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, 13:24
Κάτοικοι του Τόκιο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο πριν από την Τελετή Έναρξης

Εκατοντάδες κάτοικοι του Τόκιο συγκεντρώθηκαν γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, σήμερα (23/7), όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 (σ.σ. από τις 14:00 ώρα Ελλάδας, ΕΡΤ1).

«Είμαστε εδώ για την ατμόσφαιρα, για τα φώτα και τα πυροτεχνήματα» δήλωσε ένας κάτοικος του Τόκιο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). «Ελπίζουμε να δούμε την τελετή, τουλάχιστον για να νιώσουμε την ατμόσφαιρα» εξήγησε.

«Είμαι χαρούμενος που αρχίζουν οι Αγώνες, αισθάνομαι υπερηφάνεια» πρόσθεσε ένας άλλος κάτοικος του Τόκιο.

Αρκετοί έφτασαν κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο έξι ώρες πριν από την έναρξη της τελετής: «Ακόμα κι αν δεν θα υπάρξουν θεατές, η ατμόσφαιρα με εντυπωσιάζει πολύ» είπε ένας από αυτούς.

Η παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του Τόκιο δεν ήταν απαραίτητα αναμενόμενη, καθώς οι δημοσκοπήσεις που επαναλαμβάνονται εδώ και αρκετούς μήνες δείχνουν ότι ο τοπικός πληθυσμός αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό λόγω της επανεμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19.

Στην Τελετή Έναρξης στο στάδιο, που συνήθως φιλοξενεί έως και 68.000 θεατές, θα βρεθούν σχεδόν χίλιες προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Θα είναι οι λίγοι προνομιούχοι που θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρέλαση 206 αθλητικών αντιπροσωπειών και τα τελευταία βήματα του λαμπαδηδρόμου, που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία άρχισε το ταξίδι της στις 12 Μαρτίου 2020 από την Αρχαία Ολυμπία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, 14:13