Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του δέκατου διαδοχικού τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον Πειραιά της Βουλιαγμένης με 13-9, στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ. Ο ΝΟΒ προέβαλε αντίσταση μέχρις ενός σημείου αλλά οι «ερυθρόλευκες», παρά το απίστευτο 1/6 πέναλτι που είχαν (τρία απέκρουσε η Μαρίνα Κοτσιώνη, που εξελίσσεται σε… specialist του είδους), κατάφεραν σταδιακά να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Πέμπτη (18/5, 18:00) στο Λαιμό και πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο οκτάλεπτο κύλησε με τον Ολυμπιακό να προηγείται και τη Βουλιαγμένη να απαντά άμεσα, όμως στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα, με γκολ της Βάσως Πλευρίτου και της Μυριοκεφαλιτάκη, οι γηπεδούχες κατάφεραν να ξεφύγουν 5-3, για να ανεβάσει τη διαφορά στο +3 η Ελευθερία Πλευρίτου (προηγήθηκε απόκρουση της Κοτσιώνη σε πέναλτι της Ελευθεριάδου και νέο πέναλτι της Ξενάκη στο δοκάρι).

Ο ΝΟΒ αντέδρασε, βρήκε τρία αναπάντητα γκολ με τις Ελληνιάδη, Ριτζ και Γιαννοπούλου μέσα σε δύο λεπτά και ισοφάρισε 6-6, όμως η Κρίστμας και η Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι έδωσαν πλεονέκτημα 8-6 στις «ερυθρόλευκες» στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με δύο διαδοχικές αποκρούσεις πέναλτι της Κοτσιώνη, αλλά παρά τη μνημειώδη αστοχία του από τα 5μ., ο Ολυμπιακός κατάφερε με «όπλο» την άμυνά του να ξεφύγει 11-7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς μάλλον… βιάστηκαν να παίξουν με το χρόνο, ενώ έχασαν κι άλλο ένα πέναλτι με τη Μυριοκεφαλιτάκη. Η Βουλιαγμένη πλησίασε σε 11-9 με την Τανκέεβα, 1΄58΄΄ πριν τη λήξη, αλλά η Βάσω Πλευρίτου στην επόμενη επίθεση «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας της και η Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 3-3, 3-1, 2-2

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

Βουλιαγμένη (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Τανκέεβα 1, Βάλβη, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ειρ. Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης