Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αφήσει πίσω του το Australian Open, όπου ως γνωστόν έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου (ηττήθηκε με 3-0 σετ στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς) και πλέον έχει στρέψει την προσοχή του στα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στο Εκουαδόρ για την άνοδο στο Group I του Davis Cup. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 3) μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισήμανε πως η προσπάθεια της Ελλάδας στα συγκεκριμένα ματς θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στους Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του  F-4 Phantom, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατάκολου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2023 θα μπορέσει να κατακτήσει ένα Grand Slam, καθώς, όπως τόνισε, έχει βελτιώσει το παιχνίδι του και πλέον παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ακολουθεί μέρος των δηλώσεών του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα: «Ευχαριστώ πολύ, είναι μεγάλη τιμή και χαρά που θα έχω την ευκαιρία να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Και επίσης με αφορμή αυτό θέλω να πω ότι θα αφιερώσω αυτή την προσπάθεια με όλη την Εθνική ομάδα στους δύο ηρωϊκούς πιλότους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πριν λίγα 24ώρα. Θα βγούμε έξω και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

-Για τους αγώνες που είναι κρίσιμοι για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία: «Σωστά έχει περάσει αρκετός χρόνος από κάτι παρόμοιο και για εμάς έχει μεγάλη αξία. Αυτή τη φορά παίζουμε κόντρα στον Ισημερινό και η ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση».

-Για το πόσο δυνατή είναι η ομάδα του Ισημερινού: «Ο Ισημερινός δεν έχει τους δύο καλύτερους παίκτες του στη βαθμολογία της ATP, επέλεξαν να μην έρθουν. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να περάσουμε στην πρώτη κατηγορία».

-Για τον τελικό με τον Τζόκοβιτς στο Australian Open και αν θα άλλαζαν όλα αν είχε πάρει ένα σετ:
«Σίγουρα μπορεί να αλλάξει ψυχολογικά ένας αγώνας έτσι και πάρεις ένα σετ. Ιδίως όταν είναι κόντρα στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Δεν έγινε αυτό που ήθελα. Μπορεί να άλλαζε αν πήγαινε 1-1 στα σετ. Δεν το σκέφτομαι, πήρα το μάθημα μου από τον τελικό και στόχος είναι να συνεχίσω να ονειρεύομαι».

-Για το πότε θα έρθει το πρώτο Grand Slam: «Εύχομαι φέτος, πιστεύω ότι μπορώ και έχω βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο παιχνίδι μου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση πως θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος».

-Για το αν θα έρθει και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη: «Έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ φέτος και μικρά κενά μέσα στη χρονιά στα οποία δεν πήρα πολλούς πόντους τα οποία μπορώ να αξιοποιήσω και να προσθέσω πόντους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης