Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλειψε από το Ακαπούλκο στα τέλη του περασμένου μήνα λόγω τραυματισμού στον ώμο, ενώ συνέχισε να αισθάνεται πόνο που τον οδήγησε σε πρόωρο αποκλεισμό από το Indian Wells.

Τώρα ο Έλληνας πρωταθλητής προετοιμάζεται για το «Miami Open», ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να παίξει χωρίς ενοχλήσεις στο δεύτερο ATP Masters 1000 της χρονιάς. «Όλα βελτιώνονται και οδεύω προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω να παίξω χωρίς πόνο και απλώς να μπορέσω να βγω έξω και να δείξω κάτι διαφορετικό από το “Indian Wells”. Ελπίζω να παίζω και μην σκέφτομαι πολύ το χέρι μου».

Ο Τσιτσιπάς, Νο2 στο ταμπλό στο Μαϊάμι, έχει φτάσει τουλάχιστον στον τέταρτο γύρο σε καθεμία από τις τρεις τελευταίες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του προημιτελικού το 2021.

Αφού ξεπέρασε έναν τραυματισμό στον καρπό που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσει δυνατά στη σεζόν του ATP Tour 2022, ο Έλληνας ελπίζει να ανακάμψει από την τελευταία του αποτυχία με παρόμοια επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να έχω στο τένις», είπε. «Όταν αισθάνομαι υγιής, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Απολαμβάνω τον εαυτό μου στο γήπεδο, γίνομαι δημιουργικός, μπορώ να κάνω το παιχνίδι μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Αυτός είναι ο στόχος μου σ΄ αυτό το τουρνουά, απλά να παίξω χωρίς πόνο και να δω πώς θα ανταποκριθεί το χέρι μου αυτές τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

Πέρυσι στο Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Κάρλος Αλκαράθ, στην φάση των «16». Είδε τον Ισπανό να κερδίζει το Indian Wells και να επιστρέφει στην κορυφή της κατάταξης ATP, μια θέση που ο Τσιτσιπάς απείχε μια νίκη από το να φτάσει εκεί για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open.

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής λέει ότι είναι χαρούμενος που βλέπει παίκτες από τη γενιά του να τα καταφέρνουν: «Είμαι χαρούμενος για αυτούς», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για τον Κάρλος Αλκαράθ και τον Ντανιίλ Μεντβέντεβ.

Ο Τσιτσιπάς, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεβ μέχρι τα ημιτελικά ή τον Αλκαράθ μέχρι τον τελικό, θα ξεκινήσει τη διαδρομή του στο Μαϊάμι εναντίον του Ρισάρ Γκασκέ ή ενός παίκτη από τα προκριματικά.

Ο δύο φορές πρωταθλητής σε 1000άρια τουρνουά ATP Masters μοιράστηκε επίσης κάποια πράγματα για τη ζωή του εκτός γηπέδου, εξηγώντας πώς άλλαξε τις συνήθειές του από τα πρώτα του χρόνια στο Tour:

«Είμαι πολύ ανοιχτός στο να είμαι λίγο πιο χαλαρός και όχι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια, συγκρίνοντας τον με εκείνον πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησα», είπε.

«Ήμουν εξαιρετικά πειθαρχημένος. Όχι ότι δεν είμαι τώρα, αλλά μερικές φορές μπορώ να τα παρατήσω. Για παράδειγμα, μπορεί να περνούσα δύο ολόκληρες εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου και δεν πήγαινα πουθενά.

Επιτρέπω στον εαυτό μου λίγη περισσότερη ελευθερία τώρα και νομίζω ότι με ωφέλησε πολύ και μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και ως άνθρωπος και να μην είμαι 100% επικεντρωμένος στο τένις κάθε εβδομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης