Με διακοπή του συμβολαίου του για τρεις μήνες και υψηλό πρόστιμο τιμώρησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ τον Τούρκο διεθνή τερματοφύλακα της, Γιουνούς Οζμουσούλ, για το γεγονός ότι χαιρέτησε στρατιωτικά μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα της χώρας του μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο γκολκίπερ της Ένωσης απολογήθηκε στη διοίκηση της ομάδας και ζήτησε συγνώμη για την κίνησή του αυτή, ωστόσο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αποφάσισε να του επιβάλει αυτήν την τιμωρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τα χρήματα από το πρόστιμο θα διατεθούν σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους Τούρκους διεθνείς που χαιρέτησαν στρατιωτικά ήταν και ο Αλί Τινκίρ του Ολυμπιακού/ομίλου Ξυνή, ο οποίος με απόφαση των Πειραιωτών τέθηκε εκτός ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΑΕΚ πιστή στα ιδανικά, τις αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη που εκφράζει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της, έδωσε τη δυνατότητα στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ να απολογηθεί για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Σωματείου.

Ο αθλητής απολογήθηκε και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια και τη συγγνώμη του προς τον κόσμο, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού, την απολογία του αθλητή, τις εισηγήσεις του Δ.Σ. και την απαξία της ενέργειάς του αθλητή, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι επιβάλει στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ την κύρωση της διακοπής συμβολαίου για τρεις μήνες και τον αποκλεισμό του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, καθώς επίσης και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, το ποσό του οποίου θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης