Δεν ανέδειξε νικητή ο αγώνας ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Βόλο, με τον οποίο έπεσε τη Δευτέρα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς οι Θεσσαλοί με γκολ του Ορόζ στο 86′ έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νεάπολη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το τέρμα του Νίκου Βαφέα και έδειχναν να έχουν «αγκαλιάσει» την τρίτη εφετινή νίκη τους, που θα τους έφερνε στην πρώτη εξάδα και σε θέσεις… playoffs, όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε διαφορετική άποψη στο φινάλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Βόλος μάλιστα παρατάχθηκε στον πάγκο του με τον συνεργάτη του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, Κώστα Μπράτσο, καθώς ο Ισπανός προπονητής είχε τιμωρηθεί με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 15 ημέρες, λόγω της συμπεριφοράς του στην προ ημερών αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ιωνικός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο περιόρισε τον Βόλο σε παθητικό ρόλο στο ματς, με πολύ έντονη πίεση στην πρώτη πάσα και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 10’ ο Βαλεριάνος έπιασε ένα γεμάτο σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως δεν έβαλε καλά το σώμα του και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 19’ ο Καμπράλ έκανε την επέλαση προς την περιοχή, προσποιήθηκε και στη συνέχεια έστρωσε στον Άοσμαν, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το 20’ ο Βόλος άρχισε να ανεβάζει «στροφές» κι αφού έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ρομέρο στο 28’ (τρομερό σουτ από μακριά που έβγαλε στη γωνία του ο Χουτεσιώτης), στο 32’ έφτασε μία… ανάσα απ’ το γκολ, όταν από καταπληκτική ντρίμπλα και γέμισμα του Νίνη, ο Φαν Φέερτ βρέθηκε «φάτσα» με το τέρμα, πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι συναρπαστικό, όμως το ημίχρονο έληξε 0-0, διότι στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, ο Κότνικ έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Βαφέα, πρώτα σε σουτ (εκτινάχθηκε στο «παραθυράκι» του κι έδιωξε σε κόρνερ) κι ακολούθως σε κεφαλιά του στόπερ του Ιωνικού που έδιωξε με υπερένταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στα… κόκκινα, όμως ο Ιωνικός ήταν εκείνος που άνοιξε εντέλει το σκορ στο 51’ με τον Βαφέα. Από εκτέλεση κόρνερ του Άοσμαν, ο αμυντικός της νικαιώτικης ομάδας πρόλαβε τον Γκρίλο και με προβολή έκανε το 1-0, με τον Κότνικ να μην μπορεί αυτή τη φορά να αποσοβήσει το γκολ για το Βόλο.

 

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69’ είχε μία καλή ευκαιρία στο σουτ του Ρεγκετέν, ενώ στο 75’ το σουτ του Βοϊτκόφσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουτεσιώτη, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν κι εν τέλει δικαιώθηκαν στο 86’ με το καταπληκτικό φάουλ του Νικολάς Ορόζ από τα 30 μέτρα, που βρήκε και λίγο στο κεφάλι του Ρομαό και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Ρεγκατέν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κότνικ έδειξε καταπληκτικά αντανακλαστικά στο κοντινό πλασέ του Τουράμ, κρατώντας το πολύτιμο «Χ» για την ομάδα του.

Κίτρινες: Τουράμ, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Μύγας – Ρίνερ, Μπαριέντος, Γκρίλο, Τερεζίου

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Μύγας, Ρομαό, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (82’ λ.τρ. Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Καμπράλ (82’ Κιάκος), Τουράμ (90’+3’ Σάντσες).

ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ-Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (83’ Τερεζίου), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης (66’ Βοϊτκόσκι), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (56’ Ορόζ), Φαν Φέερτ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης