Η Φιορεντίνα μπορεί να περιμένει την… κλήρωση της Παρασκευής (24/2), μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 4-0 στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα την περασμένη εβδομάδα, αλλά έξι από τους οκτώ αγώνες των νοκ άουτ play-off του Europa Conference League έληξαν με σκορ 1-0, αφήνοντας στις ομάδες ανοιχτές τις… πόρτες για την -επόμενη- φάση των «16».

Η Γάνδη έφτασε στη φάση των «16» την περασμένη σεζόν, αλλά θα πρέπει να ανατρέψει την ήττα (1-0) που γνώρισε στο Μπακού, όταν θα υποδεχθεί την Καραμπάγκ, αν θέλει να επαναλάβει αυτό το επίτευγμα. Είναι σημαντικό ότι η Γάνδη έχει κερδίσει επτά από τα δέκα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της και κράτησε στα επτά ανέπαφη την εστία της σε αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Τραμπζονσπόρ κέρδισε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Conference League» δήλωσε ο προπονητής της Βασιλείας, Χάικο Φόγκελ, μετά την ήττα (1-0) στη Τραπεζούντα. Αλλά τώρα γνωρίζει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού στα εκτός έδρας παιχνίδια της η τουρκική ομάδα φανερώνει αδυναμίες.

Η ήττα (1-0) στη Ρώμη από τη Λάτσιο απογοήτευσε τον προπονητή της Κλουζ, Νταν Πετρέσκου, αλλά παραδέχθηκε ότι «η καλύτερη ομάδα κέρδισε». Τώρα ο 55χρονος τεχνικός ποντάρει στην έδρα, όπου η ρουμανική ομάδα κέρδισε 14 από τις τελευταίες 19 αναμετρήσεις της, γνωρίζοντας επίσης ότι η Λάτσιο δεν είναι εντυπωσιακή μακριά από το «Ολίμπικο», έχοντας πετύχει μόνο επτά γκολ στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Το γκολ του Άνχελ Γκαρθία… καταδίκασε την Ντνίπρο σε τρίτη ήττα από την ΑΕΚ αυτή τη σεζόν. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι η Ντνίπρο υπέστη συνεχόμενες ήττες για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, όταν ηττήθηκε δύο φορές από την ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παρτιζάν θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την εκτός έδρας νίκη της (0-1) επί της Σέριφ, αλλά θα πρέπει να προσέξει πολύ, αφού έχει χάσει δύο από τους τελευταίους τρεις αγώνες στο «σπίτι» της, ενώ προηγουμένος είχε ηττηθεί σε μόλις ένα από τα προηγούμενα 32 εντός έδρας παιχνίδια της.

Η Λουντογκόρετς με τη νίκη της (1-0) επί της Άντερλεχτ κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί της σε εννέα αγώνες, συμπεριλαμβανομένων επτά νικών. Ωστόσο, στις Βρυξέλλες θα είναι δύσκολα τα πράγματα, καθώς η Άντερλεχτ είχε υπερδιπλάσιες επιθέσεις και σουτ την περασμένη εβδομάδα. Βέβαια, οι Βέλγοι στο «σπίτι» τους δεν είναι ατρόμητοι, έχοντας ηττηθεί σε έξι από τα δέκα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους, χωρίς να καταφέρουν να βρουν δίχτυα σε πέντε από αυτά.

Στο Μπόντο έγινε το μοναδικό ματς που δεν είχε νικητή και σκορ. Η Μπόντο Γκλιμτ δεν μπόρεσε να νικήσει (0-0) τη Λεζ Πόζναν στη Νορβηγία, όμως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της εδώ και τρεις μήνες. Χρειάζεται, μάλιστα, να επιστρέψει κάποιος πίσω στο Μάιο για να βρει την τελευταία φορά που η νορβηγική ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει σε συνεχόμενα παιχνίδια. Η Λεχ που θα την υποδεχθεί αύριο, έχει σημειώσει ένα γκολ ή λιγότερο στα επτά από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

Tο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων στη φάση των νοκ-άουτ play-off του Europa Conference League:

Ώρα 19:45

Κλουζ (Ρουμανία)-Λάτσιο (Ιταλία) (0-1)  COSMOTE SPORT 9

Ντνίπρο (Ουκρανία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) (0-1) COSMOTE SPORT 7

Παρτιζάν (Σερβία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) (1-0) COSMOTE SPORT 6

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (0-1) COSMOTE SPORT 8 

Ώρα 22:00

Γάνδη (Βέλγιο)-­Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) (0-1)  COSMOTE SPORT 7 

Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) (0-0)  COSMOTE SPORT 4 

Βασιλεία (Ελβετία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) (0-1)  COSMOTE SPORT 8

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) (4-0)  COSMOTE SPORT 9 

* Οι νικητές των νοκ-άουτ play-off παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Europa Conference League (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.

** Στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν εξασφαλίσει θέση, ως πρώτες των ομίλων τους, οι Άλκμααρ, Τζουργκάρντεν, Μπασακσεχίρ, Νις, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Βιγιαρεάλ και Γουέστ Χαμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης