Η βελτίωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν δεν αποτελεί έκπληξη για τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος λέει ότι η αντίπαλός της έχει επιστρέψει στη μάχη για τον τίτλο της Premier League.

Από τη νίκη της επί της Λίβερπουλ στις 22 Αυγούστου, στην Premier League, η Γιουνάιτεντ, έχει κερδίσει 11 από τα 15 παιχνίδια της σε αυτό το διάστημα (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες), ενώ πανηγύρισε στα τελευταία οκτώ σερί σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νίκη επί της Σίτι στο «Old Trafford» αύριο (14/1) Σάββατο θα φέρει τη Γιουνάιτεντ σε απόσταση αναπνοής-στον ένα βαθμό- από τους πρωταθλητές, οι οποίοι –με τη σειρά τους-θέλουν να φτάσουν σε μία δεύτερη νίκη μέσα τη σεζόν στο πρωτάθλημα έναντι των αντιπάλων τους για έκτη φορά.

«Η βελτίωση είναι ξεκάθαρη, όχι μόνο τα αποτελέσματα», είπε σήμερα (13/1) ο Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχω την αίσθηση ότι κάθε φορά στο Old Trafford ή στο Etihad ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι πάντα ένα ελκυστικό παιχνίδι, και οι δύο ομάδες θέλουν να προσπαθήσουν να παίξουν. Πολλοί ποιοτικοί παίκτες και στις δύο ομάδες. Κορυφαίοι προπονητές. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι φυσιολογικό να είναι εκεί. Δεν με εκπλήσσει. Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολη αυτή η διοργάνωση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη Σίτι να υπολείπεται πέντε βαθμών από την πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Άρσεναλ, ο Γκουαρντιόλα έχει πλήρη επίγνωση της τεράστιας σημασίας που έχει η αυριανή αναμέτρηση για την ομάδα του:

«Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια να παίξουμε, φυσικά, αλλά είναι μια μεγάλη εβδομάδα και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε», πρόσθεσε. «Μετά την ήττα της Σαουθάμπτον (μεσοβδόμαδα) δεν ανησυχώ για τους τίτλους, αλλά για το πώς θα ανακτήσουμε αυτό που είμαστε, παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε».

Ο Γκουαρντιόλα πρόσθεσε επίσης ότι ο Άγγλος αμυντικός Τζον Στόουνς δεν θα ξεκινήσει στην αυριανή αναμέτρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης