Η Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Μπουντεσλίγκα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βαυαροί επιβλήθηκαν την Τρίτη με 1-0 της Ντόρτμουντ στο -άδειο λόγω κορωνοϊού «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» για την -εμβόλιμη- 28η αγωνιστική και, αυξάνοντας στους επτά βαθμούς τη διαφορά τους από τους Βεστφαλούς, είναι πολύ κοντά στο 8ο διαδοχικό τους πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέρμα που έκρινε το ματς το πέτυχε με πανέμορφη λόμπα ο Κίμιχ στο 43 λεπτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο πεσμένος Μπόατενγκ απέκρουσε με τον αγκώνα σουτ του Χάαλαντ, με τον διαιτητή όμως να μην καταλογίζει τίποτα στη συγκεκριμένη φάση, η οποία δεν ελέγχθηκε ούτε στο VAR.

 

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Βαυαρούς, ωστόσο οι τελευταίοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκαν τα πατήματά τους, ανέβασαν στροφές και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί προς την εστία του Μπίρκι, χάνοντας την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 19ο λεπτό, όταν ο Γκνάμπρι επιχείρησε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Πίστσεκ έδιωξε πάνω στη γραμμή. 

Πέντε λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ, με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να απομακρύνει την μπάλα μετά το διαγώνιο σουτ του Κομάν.

Πάντως στο 43ο λεπτό η ομάδα του Φλικ πήρε το προβάδισμα, με τον Κίμιχ να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλάσε εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπίρκι, ο οποίος επιχείρησε να τη διώξει, αλλά τελικά είδε την εστία του να παραβιάζεται.

Στο 54ο λεπτό οι Βαυαροί έφτασαν κοντά στο 2-0 με το σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε ο Γκορέτσκα αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ έδειξε τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας την μπάλα με το δεξί του χέρι.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά των Βεστφαλών να απειλήσουν με τον Χάαλαντ, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, βλέποντας την μπάλα όμως να κοντράρει στον αγκώνα του Μπόατενγκ και να περνάει κόρνερ.

 

Σε αυτήν τη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Στίλερ δεν είδε την παράβαση, η οποία σημειωτέον δεν ελέγχθηκε ούτε από το VAR.

Στο 81ο λεπτό η Ντόρτμουντ, η οποία νωρίτερα έχασε, λόγω τραυματισμού, τον Χάαλαντ, απείλησε με σουτ του Νταχούντ, το οποίο εξουδετέρωσε σωτήρια ο Νόιερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν βρέθηκε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπίρκι.

 

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι οι Βαυαροί έφυγαν με το πολύτιμο «διπλό» από την έδρα της Ντόρτμουντ, που τους έφερε ακόμη πιο κοντά στη… σαλατιέρα!

Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-1

Γκολ: 43′ Κίμιχ (Μπάγερν)

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Πίστσεκ (80′ Γκέτσε), Χούμελς, Ακάντζι, Ασράφ Χακίμι, Γκερέιρο, Ντιλέινι (46′ Σάντσο), Νταχούντ (84′ Βίτσελ), Μπραντ (46′ Εμρέ Τσάν), Αζάρ, Χάαλαντ (72′ Ρέινα).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (84′ Ερναντέζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης