Την πρώτη του ήττα για τη φετινή περίοδο στο «Γ. Καραϊσκάκης» γνώρισε ο Ολυμπιακός, που έχασε 1-0 από τη Λάρισα σε παιχνίδι για την 29η αγωνιστική. Η Λάρισα έφτασε τους 46 βαθμούς και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πέμπτη θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 54’ ο Ματσέι Ζουράφσκι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες στους νέους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και έβαλε στην βασική ενδεκάδα τον Νικλητσιώτη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αλλά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ο Νικλητσιώτης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και ήταν αυτός που δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες για τους Πειραιώτες. Στο 15’ με σουτ έξω από την περιοχή δε βρήκε στόχο, ενώ στο 38’ μετά από εξαιρετική ενέργεια, απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ήταν για τη Λάρισα. Στο 24’, μετά από λάθος του Γκαλίτσιου, ο Γιαννακόπουλος βγήκε απέναντι από τον Κόβατς, αλλά πλάσαρε άουτ. Στη 54’ οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ, με τον Ματσέι Ζουράφσκι να ελίσσεται και με σουτ να νικά τον Κόβατς. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά σε πρώτη φάση ο Κόβατς είπε «όχι» στον Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο Φωτάκης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.  

Στη συνέχεια ο Βαλβέρδε πέρασε στο παιχνίδι τους Γκαλέτι και Ντιόγκο. Στο 72’ ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Κοτσόλη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιάννης Παπαδόπουλος με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Μέχρι το τέλος η Λάρισα αμύνθηκε σωστά και έτσι πέτυχε την πρώτη νίκη της στην έδρα του Ολυμπιακού από το 1983.

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Κοτσόλης, Ιγκλέσιας, Πάρα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Γκαλίτσιος (60′ Πάντος), Λεονάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Μενδρινός (60′ Ντιόγκο), Γ. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισάιρ, Νικλητσιώτης (52′ Γκαλέτι), Τζόρτζεβιτς.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (67′ Πάρα), Σαρμιέντο, Φωτάκης (85′ Ιλιτς), Ααράμπ, Μετίν (92′ Κατσιαρός), Ιγκλέσιας, Φεράρι, Βέμπερ, Ζουράφσκι.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε να καταλήξουμε κάπου. Δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε. Όλα είναι ρευστά. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν και να δώσω λανθασμένη εντύπωση για το αν θα μείνω ή θα φύγω. Δεν υπάρχει συμφωνία και δεν ξέρω που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις. Ο μάνατζέρ μου έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα. Μπορεί να γίνει μία συνάντηση, μπορεί και όχι. Θα δούμε. Δεν έχω κάτι που να μ’ απασχολεί. Όλα πάνε καλά. Κερδίζουμε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά την απόφασή την δική μου, αν υπάρχει κάτι ν’ ανακοινωθεί θ’ ανακοινωθεί. Το μοναδικό πρόβλημα είναι η βιασύνη για να μάθουν όλοι το τι θα γίνει. Μην μπερδεύουμε την βιασύνη του συλλόγου με την βιασύνη των δημοσιογράφων. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι σχέσεις μου με την ομάδα και τον πρόεδρο είναι πολύ καλές. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν συζητήσεις. Πιστεύω ότι επιμένουμε πολύ σ’ αυτό το θέμα ενώ σας λέω την αλήθεια. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν συζητήσεις. Δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε κάπου. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Δεν θέλω να δώσω καμία λανθασμένη εικόνα. Το κλαμπ μου ζήτησε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και αυτό γίνεται.

Θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο στο γήπεδό μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είναι αλήθεια πως ήταν σήμερα ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις και που θα κρινόταν από αντεπιθέσεις. Τελικά κρίθηκε από μία αντεπίθεση. Θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο στο γήπεδό μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είναι αλήθεια πως ήταν σήμερα ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις και που θα κρινόταν από αντεπιθέσεις. Τελικά κρίθηκε από μία αντεπίθεση

Αυτός που θα μαζέψει πιο πολλούς πόντους θα είναι πρώτος. Η καλύτερη εκ των δύο θα είναι αυτή που θ’ αξίζει να περάσει. Αυτό θα το δείξει η βαθμολογία. Νομίζω πως η Λάρισα θα περάσει. Δεν θα έχουν μία εβδομάδα διακοπές. Ο καθένας ακολουθεί πρόγραμμα προπόνησης. Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν. Πρέπει να μοιραστεί η δουλειά που πρέπει να γίνει».

Μαρίνος Ουζουνίδης: «Κερδίσαμε δίκαια. Θεωρώ πως θέλαμε πιο πολύ τo αποτέλεσμα και το διεκδικήσαμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έλεγα στα παιδιά όλη την εβδομάδα που πέρασε πως ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, καθώς ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα και είναι φυσικό να υπάρχει στην ομάδα του μία χαλαρότητα. Τα παιδιά προσπάθησαν, παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλά, αλλά μπορούμε και καλύτερα. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, όμως, μετράει το αποτέλεσμα και πήραμε αυτό που θέλαμε. Όλα εξαρτώνται από εμάς για την είσοδο στα πλέι – οφ. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου».

Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τα λέει όλα η απόδοσή μου. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο της Λάρισας για την εμφάνισή μου. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Όσον αφορά τον «Τζόλε» τα έχω πει και στον ίδιο. Δεν θα υπάρξει τέτοιος παίκτης ξανά στον Ολυμπιακό. Οι μικροί του Ολυμπιακού έχουν δείξει καλά στοιχεία αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης