Οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του φετινού τίτλου στο NBA. Τα ξημερώματα, ωστόσο, γνώρισαν την ήττα με 107-92 από τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι έδειξαν κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο ότι μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι. Ο Κάιλ Λάουρι οδήγησε την καναδική ομάδα στη νίκη, καθώς πλησίασε το τριπλ νταμπλ, αφού τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους (3/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 12/15 βολές), 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λέικερς με 20 πόντους, ενώ είχε ακόμη 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη των Ράπτορς επί των Λέικερς, καθώς η ομάδα από τον Καναδά δεν έχει ηττηθεί από τους «λιμνανθρώπους» μετά τη σεζόν 2014-15!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, χάρη σε έναν… σεληνιασμένο Τι Τζέι Γουόρεν, ο οποίος πέτυχε 53 πόντους, οι Ιντιάνα Πέισερς κατέβαλαν την αντίσταση της Φιλαδέλφεια με 127-121. Ο 27χρονος φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 11/17 δίποντα, 9/12 τρίποντα και 4/4 βολές και… διέλυσε τα αμυντικά συστήματα των Σίξερς, οι οποίοι είχαν σε σπουδαία ημέρα τον Τζόελ Εμπίντ που πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 41 πόντους (14/18 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 10/12 βολές) και 21 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα, οι Λος Άντζελες Κλίπερς έκαναν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας και με 25 εύστοχα τρίποντα (σε 47 προσπάθειες) επικράτησαν εύκολα της Νέας Ορλεάνης με 126-103. Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη σε αυτή την επιτυχία των Κλίπερς, ο «Ντοκ» Ρίβερς έφτασε τις 939 νίκες στην καριέρα του ως προπονητής και «σκαρφάλωσε» στην 11η θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον θρυλικό «Ρεντ» Άουερμπακ που έχει 938. Πλέον ο 58χρονος Ρίβερς μπορεί να μπει φέτος στην πρώτη δεκάδα, καθώς ο επόμενος… στόχος του είναι ο Μπιλ Φιτς με 944 νίκες.

Τέλος, ο σέντερ του Μαϊάμι, Μέγιερς Λέοναρντ, έγινε ο δεύτερος παίκτης -μετά τον Τζόναθαν Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ- ο οποίος στάθηκε όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν από τον αγώνα με τους Ντένβερ Νάγκετς, όπου οι Χιτ επικράτησαν με 125-105. Ο 28χρονος άσος, ο οποίος είναι λευκός, είχε το χέρι στην καρδιά και φορούσε ένα μπλουζάκι με το μήνυμα “Black Lives Matter” (σ.σ. «οι ζωές των μαύρων έχουν αξία») πάνω από μια φανέλα που έγραφε τη λέξη «Δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Λέοναρντ τόνισε ότι μπορεί να είναι και πατριώτης και να υποστηρίζει το κίνημα “Black Lives Matter”. «Νομίζω ότι μπορώ να είμαι ένας φάρος φωτός… όχι μόνο για τη φωνή μου, αλλά για όλα όσα κάνω» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Σίγουρα υποστηρίζω το “Black Lives Matter”… Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει. Αλλά μπορώ να είμαι τα δύο». Γι’ αυτή την επιλογή του ο Λέοναρντ επικαλέστηκε τον σεβασμό του για τον αμερικανικό στρατό, καθώς ο αδελφός του, Μπέιλι, έχει υπηρετήσει δύο φορές στο Αφγανιστάν με τους πεζοναύτες. Πάντως, ο παίκτης υπογράμμισε πως δεν θεωρεί ότι το να γονατίζεις κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου δείχνει έλλειψη σεβασμού.

Τα αποτελέσματα:

Ντένβερ-Μαϊάμι 105-125

 

Οκλαχόμα Σίτι-Γιούτα 110-94

 

Λ.Α. Κλίπερς-Νέα Ορλεάνη 126-103

 

Ιντιάνα-Φιλαδέλφεια 127-121

 

Τορόντο-Λ.Α. Λέικερς 107-92

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης