Για το τρία στα τρία επί ισπανικού εδάφους φέτος στη Euroleague ταξίδεψε από τη Μαδρίτη στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός το πρωί της Πέμπτης (20/10). Μετά τη νίκη στο Wizink Center, με καλάθι του Κώστα Σλούκα, επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει την Μπασκόνια την Παρασκευή (21/10, 21:30, Novasports Prime), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, όταν «πέφτει η αυλαία» της πρώτης «διαβολοβδομάδας».

Στις δηλώσεις του, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό το ξεκίνημα για την ομάδα μας», καθώς ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα νίκησε μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα την Μπαρτσελόνα και εν συνεχεία τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και παραμένει αήττητος στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε πως «είναι τελείως διαφορετικό ματς αυτό με την Μπασκόνια εν συγκρίσει με αυτό απέναντι στη Ρεάλ», τόνισε πως οι Βάσκοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στην ισχυρή έδρα που διαθέτουν οι παίκτες του o Ζοάν Πεναρόγια. Από την πλευρά του, ο Αϊζάια Κέιναν δήλωσε: «Ξέρω πως όλη η ομάδα πιστεύει σε εμένα, ο κόουτς πιστεύει σε εμένα και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικάμε… Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικά η ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε εν όψει της αναμέτρησης στην έδρα της Μπασκόνια: «Το ξεκίνημα είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό για την ομάδα μας. Έχουμε παίξει σε δύο δύσκολες έδρες και νικήσαμε, κάτι που για εμένα δεν ήταν εύκολο. Ήταν πονηρά ματς», δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Από εκεί και πέρα, όπως έχω πει κάθε παιχνίδι στη Euroleague είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι τελείως διαφορετικό ματς αυτό με την Μπασκόνια εν συγκρίσει με τη Ρεάλ. Είναι τελείως διαφορετικό το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις, τελείως άλλα πράγματα πρέπει να κάνεις και αμυντικά και επιθετικά. Φυσικά στην έδρα της δεν είναι άτρωτη η Μπασκόνια. Είναι, όμως, και σε καλή κατάσταση, είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και φυσικά ο έλεγχος του ρυθμού σε αυτό το ματς, αλλά και αυτό το γήπεδο είναι πάντα σημαντικοί παράγοντες».

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κατακτήσει ένα ακόμη μεγάλο «διπλό», ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Εκτός από το να προσέξουμε την άμυνά μας, πρέπει να προσέξουμε στην επίθεση με υπομονή. Να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς να παίρνουμε βιαστικές επιλογές. Αν δεν έχουμε αιφνιδιασμό με καλές προϋποθέσεις, πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Να μετακινήσουμε λίγο την άμυνα για να ανοίξουμε τον ρυθμό».

Από την πλευρά του, ο Αϊζάια Κέινααν, είπε για την αναμέτρηση με τους Βάσκους: «Ο κόουτς θα μας δώσει το πλάνο του αυριανού αγώνα και εμείς θα πρέπει να το εκτελέσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το πλάνο του κόουτς, να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και να είμαστε ένα. Σίγουρα έχουμε πιθανότητες. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε σε ένα γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα κόντρα σε μια ομάδα που αυτή την περίοδο παίζει πραγματικά καλά. Αν κάνουμε, όμως, ότι μας ζητήσει ο κόουτς, θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν νιώθει πως έχει προσαρμοστεί, ως νεοφερμένος, στην ομάδα, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε τα παιχνίδια. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω αυτά που είμαι ικανός να κάνω στο παρκέ. Ξέρω πως όλη η ομάδα πιστεύει σε εμένα, ο κόουτς πιστεύει σε εμένα και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικάμε… Αν αυτό είναι να σκοράρω ή να παίζω άμυνα, είναι οκ για εμένα. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικά η ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης