Το νέο vivo X90 Pro 5G αποτελεί το κορυφαίο smartphone το οποίο είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, με τριπλή προστασίας ματιών από την ακτινοβολία του κινητού και ταυτόχρονα την μοναδική δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη.

Κάθε μεμονωμένη οθόνη του vivo X90 Pro 5G βαθμονομείται, ώστε να εγγυάται ότι η απόδοση χρώματος της οθόνης ταιριάζει πολύ με αυτό που μπορούν να δουν τα ανθρώπινα μάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει HDR10+ και SGS χαμηλό μπλε φως, θόλωση χαμηλής κίνησης, χαμηλό τρεμόπαιγμα, πιστοποιήσεις χαμηλού μπλε φωτός AI, καθώς και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz, ιδανικό για πολλές gaming εμπειρίες.

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι οθόνες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα μάτια μας όταν κοιτάζουμε μια οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ξεκούραστη οθόνη»!

Η τεχνολογία AMOLED χρησιμοποιεί οργανικά υλικά που εκπέμπουν φως, όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, το φως που εκπέμπεται από αυτά τα υλικά δεν είναι σταθερό αλλά αντιθέτως, αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται.

Η σοβαρότητα αυτής της κούρασης και κατ’ επέκταση η βλάβη στην υγεία μας, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και του βάθους του τρεμοπαίγματος του φωτός, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού, παράγοντες για τους οποίους είναι υπεύθυνη η συσκευή που χρησιμοποιούμε.

To “τρεμόπαιγμα” αυτό ορίζεται από το PWM (Pulse-Width Modulation).

Τι είναι το PWM – Πώς υπερτερεί η οθόνη του vivo X90 Pro

To PWM ή διαμόρφωση εύρους παλμών, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο της φωτεινότητας των οθονών OLED.

Το vivo X90 Pro 5G διαθέτει οθόνη OLED 6,78 ιντσών με βάθος χρώματος 10-bit, πιστοποίηση HDR10+ και ανάλυση 1260p.

Η οθόνη διαθέτει ρυθμό ανανέωσης, που φτάνει έως τα 120Hz και υψηλή συχνότητα 2160Hz PWM dimming.

Η υψηλή συχνότητα του PWM βελτιώνει την εμπειρία θέασης και την κάνει πιο άνετη ακόμα και για χρήστες με υψηλότερη ευαισθησία στους παλμούς PWM στις οθόνες AMOLED, αφού γίνεται τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να κουράσει και η αλγορυθμικά ρυθμιζόμενη ταχύτητα προστατεύει τα μάτια του χρήστη.

Οθόνη υψηλής αισθητικής

Ο κατασκευαστής της οθόνης είναι η BOE, η οποία χρησιμοποιεί τη διάταξη Blue Diamond Pixel, η
οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής της OLED κατά 30% και βελτιώνει τη φωτεινότητα και τις
χρωματικές ιδιότητες.

Η οθόνη είναι ελαφρώς κυρτή (edge display) και ο τύπος προστασίας είναι το γυαλί Schott
Xensation Up
. Η οθόνη προσφέρει πυκνότητα 453 ppi, με επιλογές σταθερού ρυθμού ανανέωσης
60Hz, 90Hz και 120Hz και η μέγιστη φωτεινότητα είναι 1300 nits.

Η νέα ναυαρχίδα της vivo προσφέρει τέσσερις λειτουργίες χρώματος: Standard, Pro, Bright και ZEISS
Natural Color
. Σε όλες τις λειτουργίες, εκτός από τις λειτουργίες ZEISS, μπορείτε επίσης να
ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος.

Όλες οι λειτουργίες εκτός από την Pro καλύπτουν τη χρωματική γκάμα DCI-P3. Η λειτουργία
χρώματος Standard προσφέρει πολύ καλή χρωματική ακρίβεια, η λειτουργία ZEISS προσφέρει
εξαιρετική ακρίβεια στους στόχους DCI-P3 με ακριβή λευκά και γκρίζα χρώματα, ενώ η λειτουργία
Pro προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια σε στόχους sRGB.

Δεν υπάρχουν πολλά κινητά στην αγορά που να διαθέτουν όλες τις παραπάνω λειτουργίες και το
vivo X90 Pro προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό από τα παραπάνω για απολαυστική χρήση.

vivo X90 Pro: Τριπλή προστασία για τα μάτια με 1,07 δισ. χρώματα

H οθόνη διαθέτει SGS χαμηλού μπλε φωτισμού και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz, καθιστώντας την ιδανική για παιχνίδια, ενώ προσφέρει επίσης μια λειτουργία Smart Eye Protection που μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει έξυπνα την αναλογία μπλε φωτός σε πραγματικό χρόνο, καθώς εξισορροπεί τα χρώματα για να παρέχει πρόσθετη φροντίδα των ματιών.

Επιπρόσθετα, είναι κατασκευασμένη με τη χρήση φωτοστεγούς υλικού Q9, το οποίο ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά το επιβλαβές μπλε φως. Η τριπλή προστασία ολοκληρώνεται με τη μείωση του τρεμοπαίγματος (flicker) της οθόνης, καθώς χρησιμοποιείται διαμόρφωση εύρους παλμών υψηλής συχνότητας (PWM) έως και 2160 Hz.

Χρησιμοποιούνται επίσης ομαλές διαβαθμίσεις 16.000 επιπέδων για την προσαρμογή της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, εξασφαλίζοντας την άνεση των ματιών.

Όλα τα παραπάνω, δίνουν τριπλή προστασία για τα μάτια του χρήστη από την ακτινοβολία του κινητού, με τη μοναδική δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη, που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο κινητό της αγοράς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης