Του Παύλου Κρούστη
 

Τα smartwatches βρίσκονται πλέον το επίκεντρο της προσοχής των gadget-όφιλων. Όταν αναφερόμαστε σε wearables, πέραν από ακουστικά, μιλάμε για τα έξυπνα ρολόγια και τα bands, τα οποία αθροιστικά προσφέρουν την αιχμή της τεχνολογίας που τυλίγεται γύρω από το χέρι μας. Λειτουργίες fitness, άλλα και όλο και πιο πολύπλοκες εφαρμογές που «μεταναστεύουν» από τα smartphones, συνιστούν μια συσκευή, η οποία πρέπει να υποστηρίζει και κάτι ακόμα: το στιλ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι πως οι χρήστες φεύγουν σιγά σιγά από τη λογική των smartbands και απαιτούν το κάτι παραπάνω, αυτό δηλαδή που προσφέρει ένα smartwatch.
 

Η HUAWEI, πρωτοπόρος στην κατηγορία των smartwatches και Νο1 στα premium wearables στη χώρα μας, παρουσίασε στην αγορά το νεότερο smartwatch της, το οποίο είναι ταυτόχρονα και το πιο premium. To κόσμημα αυτό είναι το HUAWEI Watch GT 3 Pro.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: το Titanium στα 46mm και το Ceramic στα 43mm. Πέρα από το υλικό κατασκευής και το μέγεθος, τα δύο smartwatches διαφέρουν ελαφρώς και στην μπαταρία, όμως οι διαφορές τελειώνουν εδώ. Και τα δύο μοντέλα μπορείτε να τα βρείτε με μπρασελέ, αλλά και δερμάτινο λουράκι, ενώ υπάρχει και έκδοση για λουράκι από φθορο-ελαστομερές υλικό για το μοντέλο των 46mm.
 

Στα χέρια μας έχουμε την Titanium έκδοση με το μπρασελέ από τιτάνιο, η οποία πέρα από τις απαραίτητες βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, φέρνει και ένα πρωτόγνωρο επίπεδο πολυτέλειας, που σαφώς δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε smartwatches και συνήθως το περιμένουμε από πολύ ακριβά μηχανικά ρολόγια.

Για αρχή, το τιτάνιο που χρησιμοποιεί το Watch GT 3 Pro διαθέτει μια ματ επίστρωση που του δίνει ακόμη πιο πολυτελές image, με μια πιο σκοτεινή απόχρωση σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα μοντέλα της εταιρείας. Παράλληλα, έχουμε στο κάτω μέρος κεραμική επιφάνεια και προστασία οθόνης από ζαφείρι, κάτι που σημαίνει ότι απλά δεν μπορεί να γρατζουνιστεί με καθημερινή χρήση.
 

Το μπρασελέ διαθέτει επίσης ιδιαίτερο σχεδιασμό και δεν τραβά τις τρίχες, ενώ μπορείτε να το μακρύνετε ή να το κοντύνετε πάρα πολύ εύκολα, μέσω εγκοπών. Στα δεξιά διαθέτει δύο κουμπιά, το ένα εκ των οποίων μπορεί να στρίψει, όπως είχαμε δει και στα Watch 3.
 

H οθόνη είναι AMOLED στις 1,43” και είναι από τις πιο ευκρινείς της αγοράς με ανάλυση 466×466. Η φωτεινότητα είναι εξαιρετική, καθώς θα μπορείτε να διακρίνετε τα πάντα ακόμη και υπό το άμεσο ηλιακό φως, ενώ όσον αφορά στα watchfaces, έχουμε τεράστια γκάμα επιλογών, με πολλές από τις νέες να προσδίδουν στο premium στιλ του ρολογιού. Φυσικά και πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες σας ή μικρά βίντεο, αλλά και να παραμετροποιήσετε τις ήδη διαθέσιμες προσόψεις. Αλλάζοντας ένα λουράκι (22mm για το μεγάλο και 20mm για το μικρότερο μοντέλο) κι ένα watchface, μπορούμε να πάμε σε εντελώς διαφορετικό look.
 

Προχωρώντας στις λειτουργίες, η μεγαλύτερη προσθήκη του Watch GT 3 Pro είναι η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, μέσω 8 ειδικών φωτοηλεκτρικών αισθητήρων σε σχηματισμό δαχτυλιδιού, που χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς και το σύστημα TruSeen 5.0+, μαζί με τεχνητή νοημοσύνη. Δυστυχώς, η λειτουργία για το ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα, καθώς χρειάζεται να πάρει κάποιες πιστοποιήσεις, οι οποίες όμως έχουν πάρει τον δρόμο τους και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τον Οκτώβριο.

Επιπρόσθετα, έχουμε βελτιωμένη πιστοποίηση για σκόνη και νερό, IP68 και 5ΑΤΜ, το οποίο σημαίνει ότι παράλληλα με το νέο “Free Dive” mode για καταδύσεις, μπορείτε να κατεβείτε ακόμα και στα 30 μετρά.
 

Έχουμε επίσης βελτιωμένο σύστημα GPS, dual-band five-system, που αποδίδει σαφώς με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και πάνω από 100 διαφορετικές δραστηριότητες που καλύπτουν από τρίαθλο, μαραθώνιο και σνόουμπορντ, μέχρι κολύμβηση και αναρρίχηση. Ο αυτόματος εντοπισμός επίσης λειτουργεί πολύ σωστά. Υπάρχουν πολλά στατιστικά και δυνατότητες υπενθύμισης για να ακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, αλλά και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως το Dynamic Tracking που σας δείχνει σε βίντεο τη διαδρομή σας στον χάρτη, αλλά και το Route Back, που επιτρέπει να δείτε τη διαδρομή σας στο ρολόι, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει σήμα GPS.

Φυσικά, διατίθεται και πάλι μέτρηση οξυγόνου, καταγραφή ύπνου, μέτρηση στρες και μέτρηση θερμοκρασίας δέρματος μέσα από τους αισθητήρες, όμως και η ίδια η εφαρμογή, το Huawei Health, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση με το κινητό σας, δίνει πολλές επιλογές, όπως την καταμέτρηση του νερού που πίνετε,  ή δυνατότητα υπενθύμισης για σωστές αναπνοές.

Το λειτουργικό της συσκευής είναι το HarmonyOS, το οποίο επιτρέπει και την εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτους μέσω του Watch AppGallery, με μικρή σχετικά ακόμη ποικιλία. Το ηχείο και το μικρόφωνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κλήσεις (αυτήν τη φορά και στο μοντέλο των 42mm) και αξίζει να αναφέρουμε κάτι για το οποίο αναρωτιούνται πολλοί: το ρολόι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από κατόχους Android, όσο και iOS.
 

Όσο για την αυτονομία, η HUAWEI ηγείται της αγοράς εδώ και πολλά χρόνια, αφού έχουμε αυτονομία 2 εβδομάδων για το μοντέλο των 46mm. Μάλιστα με φόρτιση μίας ώρας, έχουμε μία ημέρα χρήσης, ενώ φορτίζει πλήρως σε περίπου 1 ώρα και κάτι. Σε βαριά χρήση, το ρολόι φτάνει ακόμη και τις 8 ημέρες.
 

Συνολικά, είναι εμφανές πως η HUAWEI ήθελε να ανέβει κατηγορία και κυκλοφόρησε το πιο πολυτελές ρολόι της έως τώρα. Πέρα από όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες του, τη βελτιωμένη αδιαβροχοποίηση, το ακριβέστερο GPS, αλλά και όλες τις νέες λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για ηλεκτροκαρδιογράφημα, που αναμένεται σε λίγους μήνες), εστιάζει ακόμη πιο εντατικά στο στιλ και την άνεση. Είναι με ένα ρολόι κομψό και πανίσχυρο και είναι εύκολα το καλύτερο smartwatch που έχει κατασκευάσει η εταιρεία έως τώρα.

 

Βαθμολογία

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης