Η κάμερα του νέου OnePlus 8 Pro διαθέτει χρωματικό φίλτρο που επιτρέπει να δείτε μέσα από ρούχα και στέρεα αντικείμενα. Φαντάζει απίστευτο, όμως η OnePlus κατασκεύασε ένα χρωματικό φίλτρο υπέρυρθρων για την κάμερα του OnePlus 8 Pro στα 5MP, που επιτρέπει την παραγωγή καλλιτεχνικών εικόνων. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το συγκεκριμένο φίλτρο μπορεί να δείχνει μέσα από ρούχα και στέρεα υλικά, όπως το πλαστικό.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πρώτος εντόπισε την ιδιαίτερη αυτή λειτουργία ένας χρήστης του XDA-Developers, ο Max Weinbach, και στη συνέχεια το επιβεβαίωσε το site AndroidPIT. Οι κανονικές κάμερες που χρησιμοποιούμε διαθέτουν χρωματικά φίλτρα και συγκεκριμένα φίλτρο υπέρυθρων για να αποδίδουν στο χρωματικό φάσμα που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Η OnePlus αποφάσισε να αφαιρέσει αυτό το φίλτρο και να δημιουργήσει έναν αισθητήρα που είναι ευαίσθητος στο φως υπέρυθρων.

Καθώς τα υλικά αντανακλούν συγκεκριμένο χρώμα όταν πέσει επάνω τους φως, αναλόγως του μήκους κύματος, η κάμερα του OnePlus 8 Pro μπορεί να τα δείξει… διαφανή, ακόμη κι αν δεν φαίνονται διαφανή με γυμνό μάτι. Με τις κατάλληλες συνθήκες λοιπόν, μπορεί να δείτε με την κάμερα του OnePlus 8 Pro μέσα από κάποια υλικά, όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης