H κινεζική vivo, που ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά και στην ελληνική αγορά σε λίγες εβδομάδες, παρουσίασε το νεό της κινητό, το αναδιπλούμενο vivo X Fold.
 

To vivo X Fold χρησιμοποιεί μια εξωτερική οθόνη AMOLED 6,53″, ενώ η εσωτερική, όταν είναι ανοιχτή φτάνει τις 8,03″ με ανάλυση 1800×2200 και είναι AMOLED E5 LTPO 2.0. Τόσο η εσωτερική, όσο και η εξωτερική, λειτουργούν από 1 έως 120 Hz και υποστηρίζουν HDR10+. Το έγκριτο site αξιολόγησης οθονών, DisplayMate, απένειμε βαθμολογία “A+” στις οθόνες του X Fold.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Schott κατασκεύασε την οθόνη χρησιμοποιώντας UTG (εξαιρετικά λεπτό γυαλί), που κατασκευάζει και για τη Samsung. Διαθέτει δύο σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίοι μάλιστα είναι υπερηχητικοί και όχι οπτικοί. Ο μεντεσές επιτρέπει στη συσκευή να κλείσει εντελώς και μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η συσκευή ανάμεσα σε 60 και 120 μοίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ο πανίσχυρος Snapdragon 8 Gen 1 και συνοδεύεται από 12GB RAM. Η μπαταρία είναι στα 4,600 mAh και φορτίζει ενσύρματα στα 66W. Υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση στα 50W, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 10W.

Οι κάμερες ακολουθούν τα ίδια κορυφαία στάνταρ με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Έχουμε βασικό αισθητήρα Samsung GN5 (μέγεθος 1/1.57″) στα 50MP με διάφραγμα f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση, zoom φακό 12MP (2x / 47mm) με f/2.4 και 5x περισκοπική zoom κάμερα (60x ψηφικό zoom), καθώς και έναν ultra-wide στα 48MP, f/2.2, 114 μοιρών. Η ρύθμιση έχει γίνει από τη Zeiss και υπάρχουν τα εξής Zeiss modes: Texture Portrait, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color κ.α. Παράλληλα, υπάρχουν και 2 selfie κάμερες, μία εντός και μία εξωτερική.
 

Το vivo X Fold αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο για την αγορά της Κίνας, με τιμή κοντά στα €1.300. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα έρθει Ελλάδα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης