Του Παύλου Κρούστη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Info Quest, επίσημος διανομέας των προϊόντων Xiaomi στην Ελλάδα, μάς κάλεσε στην παρουσίαση του νέου “πρωταγωνιστή” τους, του Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Μαζί με τις πληροφορίες για τη συσκευή, την τιμή της, την ημερομηνία διάθεσης και όλα τα χαρακτηριστικά του, μάθαμε και τα τελευταία νέα της εταιρείας.
 

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, η Xiaomi έφτασε πλέον περίπου το 20% σε μερίδιο στην ελληνική αγορά των smartphones και βρίσκεται στην 3η θέση με σημαντική διαφορά από το 4ο brand και με πωλήσεις που φτάνουν τις 320.000 περίπου για το 2019. Από αυτές, το 95% περίπου ανήκει στις entry level συσκευές, στις κατηγορίες δηλαδή περίπου μέχρι 300€ και στα οποία “κάνει κουμάντο” το brand Redmi. Από τις υπόλοιπες συσκευές, μάθαμε ότι η σειρά Mi 9 (δηλαδή τα Mi 9 και Mi 9T Pro) έχουν καταφέρει ως τώρα να πουλήσουν 3.000 κομμάτια, που είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά που κάθε χρόνο (κάθε εξάμηνο πλέον) καταφέρνει να τραβήξει όλα τα βλέμματα, είναι τα Redmi Note. Ήδη μάθαμε ότι το Redmi Note 7 τα πάει εξαιρετικά και μάλιστα με αυξητική τάση ως τώρα στην ελληνική αγορά, αφού ο Σεπτέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας του και ήρθε η ώρα να δούμε τον διάδοχο: το Redmi Note 8 Pro. Πρόκειται για το πρώτο τηλέφωνο της σειράς Redmi 8, αφού αναμένονται και τα Redmi 8A, Redmi 8 και Redmi Note 8, τα οποία θα έρθουν σύντομα.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Για αρχή, το τηλέφωνο είναι το πρώτο που έρχεται με 64MP αισθητήρα στη βασική του κάμερα, η οποία θα έχει συνολικά 4 αισθητήρες. Οι άλλοι τρεις είναι: ένας ultrawide 8MP, ένας dedicated macro 2MP και ακόμα ένας 2MP depth sensor. Υπάρχει δυνατότητα για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με εξειδικευμένο night mode, το οποίο όσο προλάβαμε να το δοκιμάσουμε, μας φάνηκε εξαιρετικό, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την κατηγορία του τηλεφώνου. Υπάρχει δυνατότητα για λήψη βίντεο στα 4Κ/30fps, αλλά υποστηρίζεται και αργή κίνηση στα 960fps (720p) ή 120fps (1080π). Η selfie cam είναι στα 20MP.

Η συσκευή όμως δεν έχει μόνο την κάμερα να επιδείξει. Για την ακρίβεια, οι υπεύθυνοι το παρουσίασαν ως “gaming” κινητό, που σημαίνει ότι οι επιδόσεις του θα ικανοποιήσουν και τους απαιτητικούς mobile gamers. Συγκεκριμένα, θα έχει 6GB RAM με τον Mediatek Helio G90T επεξεργαστή.

Ένας ακόμα τομέας που φαίνεται να ξεπερνά τις προσδοκίες είναι αυτός της αυτονομίας, με χωρητικότητα μπαταρίας 4500 mAh και γρήγορη φόρτιση στα 18W. Θεωρητικά φτάνει έως και 9 ώρες συνεχούς gaming, ενώ μια κανονική χρήση μπορεί να βγάλει μέχρι και δύο ημέρες. Η θύρα είναι USB Type C.

Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για το αν θα υποστηρίζει ραδιόφωνο και θα χαρούν να μάθουν ότι έχει κανονικά FM radio.

Η οθόνη είναι FullHD+ (2340×1080), 19.5:9 (395 ppi), στις 6,53 ίντσες και είναι IPS LCD. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, ενσωματώνει θύρα microSD που χρησιμοποιεί shared SIM θύρα.

Τιμή και διαθεσιμότητα
 

To Xiaomi Redmi Note 8 Pro θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά καταστήματα από τις 11 Οκτωβρίου σε δύο μοντέλα (64GB / 128GB) και τρία χρώματα: Pearl White, Forest Green και Mineral Grey.

  • Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6GB + 64GB) – €289
  • Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6GB + 128GB) – €319
     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης